Báro, potrpíte si na kvalitní gastronomii. Jaké pokrmy jsou vaše nejoblíbenější? A které se nejčastěji objevují na vašem stole?

„Miluji kvalitní gastronomii a ráda si za ni i připlatím. Mezi máKlikněte pro zvětšení! neoblíbenější patří určitě jídla z darů moře. Takové krevety či ústřice si dokonce občas objednáváme s přítelem přímo z Francie, nebo využíváme přímé dovozce, kteří dovážejí čerstvé a kvalitní ryby. Rádi si také zajdeme na večeři do dobré japonské restaurace, kde připravují výtečné sushi. Dáme si nejdříve jako aperitiv tradiční japonskou pálenku, následně na to si pak ve stylu »sněžte, kolik chcete« dopřejeme sushi menu o čtyřech chodech. Celou hostinu vždycky zakončíme šálkem čerstvého zeleného čaje.“

Navštěvujete ráda gastronomické akce?

„Pravidelně a velice ráda se zúčastňuji Prag Food Festivalu. Je to obrovský zážitek, kde máte možnost ochutnat tolik dobrého jídla a pití, že ani nevíte co dát do pusy dřív."

Cestujete za poznáváním jiných chutí?

„Ráda. V poslední době hodně cestuji, takže ochutnávání tradiční kuchyně si nenechám ujít. V poslední době mě velice překvapila vietnamská kuchyně. O ní se toho povídá mnoho, většinou to není příliš lichotivé, ale mě opravdu velmi překvapila. Je v ní spousta čerstvé zeleniny a koření, zejména máty, zázvoru a chilli.“

Klikněte pro zvětšení!

A je nějaká specialita cizí kuchyně, kterou byste ráda ochutnala, ale ještě jste neměla tu možnost?

„Láká mě kuchyně francouzského kuchaře Marca Veyra. Inspiruje lidi k tomu, aby své kulinářské hostiny ozvláštnili a přidali si na talíř něco jiného. Jeho vaření je ale specifické i tím, že používá i neobvyklé kuchyňské vybavení.“

Co považujete za vrchol české kuchyně?

„Myslím, že je to určitě svíčková a knedlo-vepřo-zelo. Nejím siceKlikněte pro zvětšení! tato jídla pravidelně, ale občas ráda zhřeším.“

Je podle vás něco, co česká gastronomie postrádá? Správné jednání s hosty, servis, obsluha…

„Myslím si, že česká gastronomie má ještě velké nedostatky, a to hlavně při jednání s hosty. Již několikrát se mi stalo, že jídlo bylo dobré, ale obsluha tak nepříjemná, že mě to od další návštěvy odradilo.“

Jak jste na tom s vařením vy? Baví vás?

„Ráda vařím a ráda si na to najdu čas. Bohužel v poslední době je ho málo, a tak občas volím rychlá jídla nebo právě návštěvu v restaurace.“

Bez čeho se v kuchyni určitě neobejdete?

„Bez kvalitních nožů. Ty jsou podle mne základem kuchyně. Ale ve své kuchyni se také musím cítit dobře. Proto jí mám vybavenou především pestrým nábytkem a stylovými doplňky.“

Klikněte pro zvětšení!

Jaké pití preferujete k jídlu?

„Není nad skleničku dobrého vína.“

Co se vám vybaví pod pojmem moderní gastronomie?

„Třeba vaření v moderních parních troubách.“

Jako modelka musíte vypadat stále dobře. Jak si udržujete štíhlou postavu?

„Už od dětství jsem závodně sportovala a také jsem byla vedena ke zdravé životosprávě. To mi také zůstalo. Recept je určitě zdravě jíst, sportovat a také dostatečně spát.“

Text : Jana Švecová
Foto : Mojereklama.cz