Colin vaří rád a relativně často, nikoli pro sebe, ale spíš pro kamarády. Francouzské menu, které obsahuje pravou pařížskou cibulačku, kohoutka na víně a rokfór s armaňakem jeho přátelé milují a pokaždé je chválí. „Mám pocit, že jsem byl v minulém životě kuchař. Strašně mě to baví a uklidňuje,“ prozradil hollywoodský herec, který zazářil v úspěšném sci-fi thrilleru Minority Report s Tomem Cruisem v hlavní roli, komerčním hitu Daredevil po boku Bena Afflecka a dramatech Test s Al Pacinem nebo Hartově válce s Brucem Willisem.


Jí raději doma než v restauraci

Mezi jeho stálé zásoby v ledničce patří také plody moře. Colin Farrell má rád především krevety, ústřice, langusty a slávky. Nikdy také nepohrdne dobrým sýrem, který rád zapíjí kvalitními bílými víny z jižní Francie. Co naopak vůbec nemusí, jsou nízkotučné potraviny a polotovary. Jí ale prý raději doma než v restauraci. „Mám pocit, že doma mám větší pohodlí, a nevadí mi, když při tom i obsluhuji hosty. Je to možná tím, že jsem pořád mezi lidmi, pořád musím něco řešit a povídat a je pro mne příjemné, když mohu třeba jen poslouchat nebo jenom tak mlčet,“ říká herec.


Naplánujte párty s přáteli podle Colina

Colin Farrell je prý skvělý hostitel. Při přípravě párty dbá na všechny detaily a všechno si také zařizuje sám, od vaření přes dekorace až po program. Co se jídelníčku týče, vždy chystá pohoštění podle receptů, které má vyzkoušené a které stoprocentně zabodují u každého hosta nehledě na věk či pohlaví. Za osvědčené považuje šest až osm chuťovek na osobu při koktejlové párty a jednu porci hlavního jídla, dvě porce salátu nebo zeleninové přílohy a dvě porce dezertu při delším posezení. V záloze má také vegetariánské pokrmy, ale i pokrmy bez lepku a bez mléčné bílkoviny pro dietáře. V závislosti na výběru pokrmů také nabízí nápoje. Colin zastává názor, že je ideální nabídnout dva typy vína, dva odlišné nealkoholické nápoje a vodu, i když samozřejmě můžete přidat jeden nebo dva druhy piva a nápoje ve džbánku.

 


Pořádáte večírek? Máme pro vás několik dalších osvědčených rad!

  • Na párty se hodí podávat šampaňské či lehké šumivé víno s ovocnými tóny. Naopak omezte vína s vysokým obsahem alkoholu, kterých by hosté mohli vypít více, než kolik snesou.
  • Podává-li se na akci teplé jídlo, mělo by být víno o něco těžší. V každém případě je lepší vybírat vína, která pravděpodobně budou chutnat všem a která příliš nezatíží vaši kapsu.
  • Pokud nemáte doma dostatečné množství nádobí, sklenic a příborů, můžete si je vypůjčit. Zjistěte si, která firma ve vašem okolí takové služby nabízí.
  • Nezapomeňte na led.
  • Pokud dopředu víte, že celou přípravu jídel sami nezvládnete, nakupte chuťovky a obložené mísy, které budou sloužit jako občerstvení před hlavním chodem.
  • Pozor na koření a jiné chuťové přísady. Hostům by se váš ostrý apetit nemusel zamlouvat.

 

Vaříme s Colinem Farrellem:

Recept: Teplé ústřice s okurkou a šampaňským

Připravte si: 80 g oloupané okurky, bez semen a nakrájené na kostičky, 150 ml suchého sektu, 1-2 nakrájené šalotky, 8 čerstvých ústřic, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...


 



Autor: Soňa Puchmertlová | Fotografie: ČTK AP