Tajemství její krásy tkví ve složení jídelníčku. Ten prý obsahuje tři základní potraviny. Je to sýr, kefír a kvalitní olej. Amy Adamsová je pokládá za elixíry mládí a nedá na ně dopustit. Tuky v nich obsažené jsou totiž pro její tělo velice prospěšné. Mléčné výrobky obsahují mastnou trans-palmitolejovou kyselinu, která se ukázala jako ochránce před cukrovkou II. typu a dalšími poruchami látkové přeměny. Při tepelné úpravě dává zase herečka přednost olivovému oleji před slunečnicovým. Nepřipaluje se a zároveň v něm při smažení nedochází k chemickým změnám. I podle odborníků jsou tyto potraviny základem dobrého stravování. Jejich pravidelná konzumace podle nich přispívá k dobré náladě, tlumí deprese, zpomaluje stárnutí, zlepšuje složení střevních bakterií a dopomáhá i k lepší pleti a celkové kondici.


Dieta po týdnech

Amy nesbírá recepty na hubnutí, vymýšlí si je ale sama. Jde vždy o diety na sedm dní, které si herečka ordinuje s železnou pravidelností několikrát do roka. První z jejích rad na očištění organismu a přirozené hubnutí je vyloučit vždy jednou za čas na týden maso. Jí tak pouze ryby a mořské plody. Jiný týden zase její denní menu obsahuje pouze zeleninu – hlavně tu čerstvou, kterou nakupuje na farmářském trhu. Občas si k ní dopřeje i přílohu v podobě lepkavé rýže nebo tmavého chleba. Na její krásné postavě se podepsaly i ovocné týdny. Herečka si tuto dietu nemohla vynachválit hlavně po porodu, kdy měla nějaké to kilo navíc. Dopřávala si nejen sezónní ovoce, ale i osvěžující koktejly, ovšem bez přidaného cukru a mléka, ovocné pyré nebo třeba grilovaný ananas, hrušky, jablka nebo smažený banán.

 


Jí skoro pořád

I když se říká, že člověk by měl jíst pětkrát denně, Amy Adamsová se tohoto pravidla prý nikdy nedržela. Naopak. Po malých porcí si jídlo dopřává každé dvě hodiny. Zlepšuje tím rychlost metabolismu, nikdy se nepřejí a zároveň necítí hlad. Jako dobrý příklad může sloužit jedno z jejích meníček, které nedávno uveřejnil jeden americký magazín. Herečka v něm prozradila celou skladbu svých pokrmů na jeden den, který může sloužit i jako návod pro ženy, jež si přejí přirozeně zhubnout.

7.00 – snídaně

1x sklenice kefírového mléka
1x miska čerstvého ovoce
1x toust s máslem a medem

9.00 – 1. svačina

koktejl z čerstvé zeleniny

11.00 – 12.00 – oběd

200g grilované ryby ochucené mořskou solí a čerstvým mletým pepřem, rýže

14.00 – 2. svačina

jogurt nebo hrst ořechů

16.00 – 3. svačina

2 plátky nízkotučného sýru

18.00 – večeře

200 g grilované sépie či krevet s rybí omáčkou

20.00 – poslední chod

bylinkový čaj s citrónem bez cukru a sušené jablko

 

Vaříme s Amy Adamsovou:

Recept: Grilovaný losos v sezamu

Připravte si: 6 steaků z čerstvého lososa po 150 g, 800 g lilku, 50 g česneku, 100 g sezamu na obalení, 50 g opražených piniových jadérek,  Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

 



Autor: Soňa Puchmertlová | Fotografie: www.isifa.com