Kvůli roli v televizním seriálu Hrdinové si musel tento charismatický herec udržovat perfektní fyzickou kondici. Posilovna se tak stala jeho druhým domovem. Cvičení je podle něj recept k dokonalé figuře a duševní pohodě. Dopřává si jej proto každý den a nezapomíná ani na dostatek spánku, aby vypadal vždy svěží. Odpočívá nejraději v sauně a při masážích.

Mi, jak mu přátelé přezdívají, je opravdu přesvědčeným vyznavačem zdravého životního stylu. Ve dvaadvaceti přestal definitivně kouřit a skoncoval i s alkoholem. Dodržuje přísnou vegetariánskou stravu a přesně si hlídá, jaké živiny jeho tělo potřebuje. „Nemyslím si, že člověk musí jíst maso, aby se udržel v kondici. Jsou jiné způsoby jak získat potřebné bílkoviny,“ tvrdí herec.


Vegetariánem už od dětství

Maso mu nikdy moc nechutnalo, tak se ho už jako malý kluk snažil nahrazovat luštěninami a rybami. Každou hodinu a půl také sní trochu fazolí, jablko nebo avokádo pokapané limetkovou šťávou. „Existuje tisíce vynikajících jídel, ale ty nejlepší recepty na světě jsou právě ty vegetariánské,“ pochvaluje si Milo Ventimiglia pestrost, se kterou může tvořit svůj jídelníček. Co se týče zeleniny, je vskutku vděčný strávník. Nejvíce si prý pochutná na salátech z artyčoků, červené řepy, brokolice a rajčat. Když je pak pozván svými přáteli na zahradní grilování, rozhodně návštěvu neodmítne. Pouze při jídle upřednostní grilovanou rybu či lilek.

 


Dřina se vyplácí

Jako laktovegetarián nejí kromě masa ani vejce. Jako většina těchto lidí se ale nevyhýbá ostatním mléčným výrobkům. Mléko, jogurt a sýr má naopak moc rád a dopřává si je pravidelně. Alespoň jednou za měsíc nasadí jednodenní půst a je pouze o vlažné vodě. Je to jemná metoda a výsledky jsou znát,“ prozradil nedávno herec. Díky své disciplinovanosti si tak Milo vysloužil i nejedno ocenění. Třeba magazín People ho v roce 2007 dvakrát po sobě vyhlásil nejkrásnějším mužem roku. V témže roce ho taky jako člena PETA nominovali na nejvíce sexy vegetariána.

 

Domácí strava nadevše

Raději než vysedávání v baru či restauraci se Milo věnuje domácím koníčkům. Se zálibou třeba vaří. Sám říká, že právě v kuchyni všechno začíná. Díky tomu si totiž člověk může naordinovat přesně to, co si jeho chuťové pohárky žádají a jeho tělo potřebuje. Milo je také známý tím, že rád utrácí za nové kuchařské pomůcky a nádobí a sleduje gastronomické televizní pořady. Minimálně jednou týdně si prý také připraví jídelníček na celý týden, který vyhovuje jeho chuti a zároveň je šetrný k jeho tělu. „Člověk musí mít určitý talent, aby si s jednotlivými surovinami věděl rady. Vše se ale dá vypilovat“ dodává herec.


Vaříme s Milem Ventimiglianem

 

Recept: Polévka Avocado Vichyssoise

Připravte si: 1 pórek, 1 velká cibule, 1 velká lžíce másla, 455 g brambor, 850 ml zeleninového vývaruPokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Co si myslíte o vegetariánství? Diskutujte na našem fóru Diety a hubnutí.


Text: Soňa Stehlíková
Foto: www.isifa.com



Autor: Soňa Stehlíková | Fotografie: www.isifa.com