Penélope se do povědomí diváků dostala hlavně díky románku s Tomem Cruisem během natáčení snímku Vanilkové nebe. Je pravidelně řazena mezi sto nejkrásnějších žen světa, stala se tváří několika firem a intenzivně se věnuje charitě.

V poslední době ji ale nejvíce zaměstnává její tříměsíční syn Leo. Že jí role matky naplňuje a dělá šťastnou, je vidět na první pohled. Když se nedávno objevila na filmovém festivalu v Cannes, všechny přítomné překvapila skvělou figurou i spokojeným výrazem. Herečka se se svým receptem na to, jak být fit, netají. Naopak! Je zastáncem zdravého a přirozeného hubnutí. „Když pracuji, klidně si dopřávám. Na place spotřebuji tolik energie, že hladovění by v tomto případě bylo jen na škodu,“ nechala se slyšet Penélope, která kromě pizzy a těstovin miluje i hranolky nebo hamburgery. „Samozřejmě se takhle nedá jíst stále. Strava musí být vyvážená, proto to střídám po týdnech. V jednom si dopřávám, ve druhém se držím.“


V kuchyni se stále učí

Když se Penélope v roce 2009 při natáčení filmu Vicky Cristina Barcelona seznámila se svým hereckým kolegou Javierem Bardemem, byla to láska na první pohled. Zpočátku oba vztah tajili, s odstupem času se ale nechali slyšet, že už po pár dnech plánovali společný život. Tehdy si Penélope dokonce najala soukromého kuchaře, aby jí dával lekce vaření, protože chtěla se svým partnerem trávit více času doma. V kuchyni si ovšem není tak jistá, jako to vypadalo ve filmu Chili, sex a samba, v němž předváděla coby vášnivá Isabella doslova kulinářské orgie. „Umím uvařit několik španělských jídel a dokonce je i krásně naaranžovat na talíř. Bohužel to už ale není tak dobré, jak to vypadá. Nechávám si proto raději přinést něco ze své oblíbené restaurace,“ prozrazuje herečka.

 


Kalorie spaluje pravidelným sportem

Pokud toužíte mít malý, pevný zadeček jako Penélope Cruz, zkombinujte posilování s vytrvalostním cvičením – například jízdou na koni, posilovnou nebo během. Pokud totiž nebudete spalovat, ale jen posilovat, zadek bude vypadat paradoxně větší. „Kromě cvičení ještě s trenérkou čtyřikrát i víckrát týdně hodinu jezdím na bruslích nebo plavu,“ říká herečka. „Organismus je totiž z předchozího cvičení nastartovaný, a tak začne spalovat už za patnáct minut, což je dobře,“ dodává. Co se týče cviků, výborné jsou podle Penélope dřepy a výpady, dejte si ale pozor, aby při nich kolena nepřesahovala přes špičky chodidel – zbytečně byste si tak ničili klouby a bolely by vás. Nejlepší je udělat si tři série po patnácti až dvaceti opakováních. Na konci by vás zadek měl jakoby pálit. Pokud ale nic necítíte, zvyšte počet opakování.


Můj elixír? Smích, tanec a bylinky

Kromě pravidelného tréninku Penélope sází i na smích a tanec. „Smějte se a tancujte kdykoliv a kdekoliv to jen půjde. Tyto činnosti totiž působí velmi rychlé uvolňování a stahování břišních svalů. Smích navíc skvěle využívá bránici, čímž způsobuje lepší okysličení krve a lepší fungování svalů,“ popisuje herečka. Při tanci zase prý zapojuje svaly celého těla, největší energie však stále vychází z břicha. Temperamentní kráska rovněž nedá dopustit na odvary z léčivých bylin. Pokud ji například po jídle trápí nafouknuté břicho, dá si šálek odvaru z badyánu a za chvíli je nadýmání pryč. Rostlina andělka zas podle Penélope podporuje trávení a zatočí i se stresem a depresemi.

 

Vaříme s Penélope Cruz:

Recept: Kuře na citronech s fazolkami

Připravte si: 1 kuře na pečení, 3 chemicky neošetřené citróny, 3 stroužky česneku, 1 snítka čerstvé rozmarýny, čerstvé zelené fazolky, sůl, čerstvě namletý černý pepř, 2 lžíce olivového oleje

Postup: 

  1. Kuře důkladně omyjeme pod tekoucí vodou zvenku i zevnitř. Omyjeme 1 citron a nakrájíme ho na plátky, z obou zbývajících vymačkáme šťávu.
  2. Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
  3. Česnek oloupeme, nejdříve ho nakrájíme na tlustší plátky a potom na hranolky.
  4. Kůži kuřete na několik místech propíchneme špičkou nože, ale opatrně, abyste neřízli až do masa. Do míst, kde byla kůže propíchnuta zastrčíme jehličky rozmarýny a hranolky česneku. Kuře pak potřeme solí a pepřem.
  5. Rozehřejeme olivový olej a smícháme ho s citrónovou šťávou. Tím pak kuře štětečkem potřeme. Nakonec ještě poklademe plátky citrónu, dáme na vymazaný plech a pečeme asi 90 minut. V průběhu ho ještě poléváme vypečenou šťávou.
  6. Ke kuřeti nakonec podáváme buď pečivo, nebo zelené fazolky uvařené v páře.
Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Vice o celebritách čtěte na www.story.cz



Autor: Soňa Stehlíková | Fotografie: www.isifa.com