Francouzská herečka, která si mimo jiné zahrála i po boku Daniela Craiga v bondovce Casino Royale, několikrát přiznala, že je líná sportovat i držet diety. Jediné, na co ale opravdu dbá, je kvalita potravin. Na tento životní styl nedá Eva Greenová dopustit.


Mějte tělo pod kontrolou jako Eva Greenová

Požitek z jídla neroste s množstvím snědené potravy. Proto má Eva ve svém jídelníčku určité zásady, které se snaží dodržovat. První z nich jsou bílkoviny – herečka dbá, aby svému tělu pravidelně dopřávala například sníh z bílků, vločky, tvaroh, bílý jogurt, libové maso. Vše samozřejmě v té nejkvalitnější formě, tedy bio. Stanovila si rovněž individuální stravovací plán, ve kterém si udělala přesný rozvrh, kdy a co sní. Chuť na sladké pak uspokojuje převážně konzumací ovoce, které i občas pokape medem. Sama ale přiznává, že pokud dodržuje tento program příliš dlouho, přivádí ji to do stresu. Takže každý sudý týden si s klidným svědomím ráda pochutná třeba i na bagetě se sýrem nebo čokoládové zmrzlině.


Hlídá si váhu i imunitu

Pokud chcete zabít dvě mouchy jednou ranou, nechte si poradit od této krásné herečky a dejte si čas od času i probiotický nápoj. Eva si tak hlídá imunitní systém i váhu, protože tyto potraviny obsahují bakterie mléčného kvašení, které jsou schopny osídlit naše střevo a působit pozitivně na trávicí ústrojí, a dokonce i na imunitu. Pokud je střevo chráněno správnou mikroflórou, přispívá to i k prevenci zánětů, upravuje se trávení a brání se nadýmání.

 


Co jí v lednici nechybí

Vitaminy a minerály jsou jedny z nejvýznamnějších látek pro lidský organismus. Eva Greenová má v tomto směru spolehlivého pomocníka - ovoce a zeleninu. Konzumuje je každý den, a to nejlépe v syrovém stavu. Nejvíce má prý v lednici černého rybízu, jahod, citrusů, paprik, bylinek, brokolice a řeřichy. Tyto potraviny obsahují velké množství vitaminu C a zároveň tlumí únavu a stres. Herečka miluje také banány, žlutý meloun, avokádo a ořechy, které obsahují zase draslík, jenž ovlivňuje srdeční rytmus a krevní tlak.

 

Vaříme s Evou Greenovou:

Recept: Petrželový salát s vlašskými ořechy a brusinkami

Připravte si: 100 g vlašských ořechů, 3 svazky sladkolisté petrželky, 1 svazek kadeřavé petrželky, 1 červená cibule, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...


Co vlastně bio znamená?

Slovo BIO pochází z řeckého (bios) a znamená život. U potravin deklaruje, že jsou vyrobené v souladu s přírodou, cestou šetrnou ke zvířatům (zvířata jsou krmena zdravou a nezávadnou stravou a nežijí ve stresu), rostlinám i k půdě. Nezhubnete po nich a ani se nemusíte stát vegetariánem, jen se vydáte po zelené cestě. Biopotraviny mnohem lépe chutnají, neobsahují chemické látky, které mohou být příčinou řady zdravotních problémů. Dalším obrovským kladem je, že biopotraviny neobsahují pesticidy, které se dnes v České republice používají a jejichž zbytky jsou v konvenčních potravinách, nejvíce v ovoci, zelenině, ale i dětské výživě. Oproti běžným potravinám mají bio produkty větší obsah nutričních látek, vitaminů a méně vody.

  



Autor: Soňa Puchmertlová | Fotografie: ČTK/ABACA / AP