Jak se změnil váš jídelníček poté, co se vám narodil syn Kristián?

„Osm měsíců jsem kojila, takže jsem jedla velmi zdravě. Snažila jsem se dodržovat správnou životosprávu, a tak u nás v lednici nesmělo chybět hodně ovoce a zeleniny. Protože jsem ale velká labužnice, tak si alespoň jednou za měsíc dám klidně i vepřo-knedlo-zelo.“ 

Vaříte ráda? Co doma připravujete nejčastěji?

„Vařím moc ráda, ale rozhodně ne každý den. Dělám cokoli podle své fantazie a kuchařky vůbec nepoužívám. Nejčastěji je u nás na stole kuře, které umím připravit na všechny způsoby.“ 

Klikněte pro větší obrázek!

Určitě budete mít tedy nějaký speciální kuřecí recept. Prozraďte nám ho.

„Jmenuje se to Kuře se šlehačkou a je to velmi jednoduché. Kuřecí maso nakrájím na kousky, cibuli na kolečka a obojí zároveň dám na pánev s olejem. Dobře zakapu sladkou sójovou omáčkou a restuji za občasného promíchání přibližně 20 minut. Pak se přidá kečup a dál restuji asi 5 minut. Zaliji šlehačkou nebo smetanou, ještě chvilku nechám hřát na pánvi. Posypu pažitkou a promíchám. Kečup se smetanou vytvoří dobrou omáčku a dostatečné množství cibule ji skvěle zahustí. Jako příloha se skvěle hodí brambory, rýže nebo hranolky.“ 

Kdo vás zasvětil do kuchařského umění?

„Maminka, sestra a život.“ 

Máte ráda také mezinárodní kuchyni?

„Miluji francouzské sýry a taky čínskou a thajskou kuchyni, protože je pikantní a ostrá. V těhotenství a v době kojení jsem si tohle musela odepřít, ale protože jsem teď přestala kojit, tak si asi brzy na něco pálivého zaskočím.“ 

Jakým jídlem potěšíte svého manžela?

„Naštěstí můj manžel není vybíravý, takže si pokaždé vysloužím pochvalu.“ 

Klikněte pro větší obrázek!Vaří i on vám?

„On vaří skvěle. Jeho specialitou jsou například chlupaté knedlíky.“ 

Narodila jste se na Moravě. Zvládáte také pečení koláčů a klasiky, jako je třeba svíčková?

„Nepeču, nejsem moc na sladké, takže buchty a koláče mít doma na stole nemusím. Na to je u nás specialista maminka, tchýně a sestra Monika. A co se týká tradičních českých jídel, tak i s těmi si umím poradit.“ 

Jak jste na tom s úklidem a mytím nádobí?

„Uklízím společně s maminkou, která mi teď hodně vypomáhala. A přiznám se, že dobrým pomocníkem na nádobí je i naše myčka.“ 

Vaříte ráda pro kamarády a známé? Čím byste je pohostila?

„Pro kamarády nejraději griluji krkovičku a zeleninu plněnou sýrem. Máme na zahradě obří gril, takže kamarádů může přijet i více najednou.“ 

Kdybyste pořádala velkou párty, jaké jídlo by na ní nemělo chybět?

„Rozhodně dezert Créme Brulée a krevety na česneku.“ 

Které potraviny považujete za afrodisiakum?

„Pálivé pokrmy a ústřice.“ 

Co snídaně do postele? Jak by měla vypadat?

„Zbožňuji míchaná vejce od mého manžela. Nemají konkurenci. Den pak začíná úplně jinak. Už několikrát mi je ráno naservíroval společně s čerstvým džusem, čajem a samozřejmě nechyběl ani polibek.“ 

Klikněte pro větší obrázek!Jak často dáte přednost restauraci před domácí stravou?

„Poměrně často. Tak třikrát týdně. Nikdo z naší rodiny naštěstí nevyžaduje denní vaření a teplé večeře. Takže denně stát u plotny mi zatím přijde jako ztráta času. Až ale malý Kristián povyroste tak, že bude muset mít teplé vařené jídlo, pak vařit budu muset.“ 

Těšíte se až to přijde?

„Netrápím se touto představou, ale ideální by bylo mít pak v kuchyni nějakého pěkného a šikovného kuchaře, který skvěle uvaří to, na co máme všichni chuť.“ 

Co naopak nejíte ráda?

„Burské oříšky a mandarinky z konzervy, s těmi mám velký problém.“ 

Jako moderátorka musíte pořád dobře vypadat, jak si udržujete štíhlou postavu?

„Hodně jsem po porodu zhubla kojením. Jinak nejlepší dieta je nemít na jídlo vůbec čas. Kristiánek mě stále tak zaměstnává, že se mnohdy nestihnu ani najíst.“ 

Text: Jana Švecová
Foto: archiv Gábiny Partyšové, www.profimedia.cz