„Při nákupu potravin si vždy pečlivě čtu složení. A tak se mi stává, že si chci koupit párky, a když zjistím, kolik je v nich procent masa a kolik balastu, žádné nekoupím," svěřuje Halina Pawlowská své nákupní martýrium.

„Bydlím v rodinném domku s rodiči a zahrada je plná bylinek. Do každého jídla dáváme nějakou čerstvou bylinku. Nejčastěji jsou to bazalka, máta, oregano, petrželka, pažitka nebo estragon. Moje tchyně si potrpí na klasickou českou kuchyni, která mi je velice sympatická. Pokud vaří manžel, tak to jsou vždycky těstoviny,“ prozrazuje svou bylinkovou vášeň.

A čím slavnou moderátorku nejlépe uctít? „Jsem polévková, nejen že je ráda jím, ale i ráda vařím. Vždyť polévka je základ, tak proč si ji nedat! Přiznám se, že jsem ještě nikdy nedělala knedlíky a ani se je nechci učit dělat. Můj tatínek, který byl pro mě vzorem, je neuznával a měl rád brambory a chleba. Když chce někdo v naší rodině knedlíky, musí si je buď uvařit sám, nebo koupit v polotovarech. Ale všechno ostatní vařím s chutí. Baví mě péct masa, zvláště jehněčí, skopové a telecí. Ráda vyrábím zeleninová jídla, ráda experimentuji. I když jde o složitější jídlo, tak nelituji času. A hlavně miluji smetanové omáčky, po těch se můžu doslova utlouct.“

 

Recept: Brambory s brynzou

Připravte si: brambory, brynza, máslo, pažitka, petrželka, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...



Autor: časopis Fajn život | Fotografie: www.isifa.com