Hanko, co máte nejraději?

„Nejvíce si pochutnám na typických českých jídlech. Mám ráda svíčkovou, guláš i vepřové s knedlíkem a zelím. Ale to není zrovna příkladnKlikněte pro zvětšení!á strava a nejde ji jíst stále. Takže, i když si tyhle delikatesy nemůžu jednou za čas odpustit, tak se doma snažím připravovat hlavně zdravější pokrmy z řecké, italské a francouzské kuchyně.“

Stravujete se tedy převážně doma?

„Máme už dlouhodobý rituál a každou neděli chodíme buď s kamarády nebo s rodinou do restaurace na dobrý biftek nebo na nějakou specialitu. Máme několik oblíbených podniků, kde si vždycky pochutnáme a setrváme třeba až do večera. Domácí strava, ale určitě převažuje. Vždycky se všichni nějak domluvíme a uděláme si společnou večeři nebo oběd. Na těch já si v týdnu zakládám. Mám ráda, když jsou u stolu všichni, protože tyhle chvíle jsou v dnešní době poměrně dosti vzácné.“

Co jíte nejčastěji?

„Asi saláty, špagety, čínu a ryby. Pak to rádi proložíme nějakým tím segedínským gulášem nebo jinou omáčkou.“

To zvládnete všechno navařit sama?

„Střídáme se s mým přítelem a občas uvaří i děti. Mně pomáhá kuchařka, používám ji skoro pravidelně, protože se snažím, kromě těch klasických věcí, vařit vždycky něco nového.“

Klikněte pro zvětšení! Klikněte pro zvětšení!

Prozradíte nám recept na nějakou vaši specialitu?

"Nejlépe mi jdou polévky. Třeba tuhle se mi povedla jedna moc dobrá. Dáte vařit brambory nakrájené na kostičky, vedle si osmažíte celer, petržKlikněte pro zvětšení!el a mrkev, které pak přidáte do hrnce společně se sušenými houbami, zeleninovým bujónem a česnekem. Povaříte a nakonec přimícháte „záklechtku“ ze smetany a mouky, klobásu a jedno našlehané vajíčko. Ideální je to podávat v chlebu, ale nemusí to být. Chutnalo to celé rodině i druhý den, tak to doporučuji i vám.“

Jaké jídlo je podle vás zrovna „in“?

„To záleží na tom, co má každý rád. Hodně lidí teď preferuje thajskou či japonskou kuchyni, ale já ji třeba vůbec nemusím.“

Co považujete za skvělého kuchařského pomocníka?

„To je určitě přítel nebo každý, kdo mě občas v kuchyni zastoupí.“

Jakým jídlem vám přítel vždycky udělá největší radost?

„On umí připravovat skvěle právě českou kuchyni. Jeho svíčková je excelentní. Nevím, jak to dělá, ale umí parádně uvařit třeba i obyčejný smažený květák nebo smažený sýr.“

Klikněte pro zvětšení! Klikněte pro zvětšení!

Kdo měl hlavní slovo v tom, jak bude vaše kuchyň vypadat?

„Tu jsem vybírala já. Mám ráda moderní design, bílou a modrou barvu, takže jsem měla hned představu, jak chci, aby vypadala. Užívám si taky bar, který patří k vybavení. Je praktický nejen při pořádání oslav, ale také pro nečekanou návštěvu.“

Text: Jana Švecová
Foto: Mojereklama.cz