Jak vypadá váš běžný pracovní den?
„Přicházím půl hodiny před začátkem vysílání, tedy v půl deváté. Zkontroluji denní tisk, abych nezapomněla na žádnou důležitou věc, vypiji kávu, pozdravím se s kolegy a v devět hodin mi už bliká červená ve studiu. Písničky střídají mluvené vstupy a ve dvanáct končím a s očekáváním se rozebíhám k autu, jestli mám za stěračem lístek na pokutu nebo ne. Je to takové každodenní dobrodružství.“ (smích)

„Bez ranní kávy nemůžu fungovat,“ říká moderátorka Hanka. Klikněte pro větší obrázek!Je kuchyně pro moderátora v rádiu důležitá?
„Řekla bych až nezbytná. To, kolik zde trávíme času, se liší podle vysílacího času toho kterého moderátora. Někteří si tu rádi ohřejí i oběd nebo večeři, protože najedený moderátor rovná se spokojený moderátor. Pro mě je toto místo důležité především před vysíláním. Vychutnat si ranní kávu v rádiové kuchyni, to patří k mým oblíbeným rituálům.“

Které potraviny nesmí v kuchyni rádia chybět?
„Čaj, káva, sušenky, špagety a mražená pizza. Připravujeme si tu samé nenáročné věci. I když… Mám i kolegyni, které manžel vaří domácí stravu do mističky. Tiše závidím, když jí pak zavoní v mikrovlnce.“

A v poledne si stihnete dát teplý oběd, nebo se ve všední den musíte odbýt něčím studeným?
„Stejně jako by můj den nemohl začít bez dobré snídaně, neošidím ani oběd. Většinou odbývám až večeři.“

V lednici rádia Kiss jsou ingredience pro samá rychlá jídla. A nesmí chybět šampaňské! Klikněte pro větší obrázek!Co se vám nejvíc líbí na »kissácké« kuchyni?
„Je fantastické, že se sama uklízí, na rozdíl od té doma.“ (smích)

Ideální kuchyni si představuje každý jinak – někdo dává přednost modernímu zařízení, jiným se víc líbí rustikální styl. Jak by měla vypadat ta vaše?
„Dřív jsem dávala přednost přírodním materiálům a jinou než dřevěnou kuchyň jsem si nedovedla představit. Před pár lety jsme ale rekonstruovali byt a zvolili jsme moderní styl - hodně plastu, skla a všechno v bílé.“

Bílá ale není pro kuchyňskou linku zrovna nejvhodnější barvou, ne?
„Nikdy bych neřekla, že bílá je na uklízení daleko praktičtější, než kterákoli jiná barva, ale kupodivu mi nedělá problém udržet vše čisté.“

Přizvala byste si k zařizování kuchyně a jídelny bytového architekta?
„Určitě! Mají jiné vidění a já si ráda nechám poradit. Poradit, ne diktovat! Architekt mi třeba může pomoci najít co nejvíce úložných prostor, které jsou v kuchyni jednou z nejdůležitějších věcí. Když nemáte dost místa, je k ničemu i sebekrásnější linka.“

V kuchyňce se moderátoři potkávají podle toho, jaké mají vysílací časy. Klikněte pro větší obrázek!A co vaření, patří k vašim koníčkům?
„Ano, to je moje parketa a mou specialitou jsou guláše všeho druhu. Všední dny sice odbývám, ale o víkendu se plně realizuji. A úplně nejraději vařím na chatě - i ty brambory se mi venku na terase loupou tak nějak lépe. Je krásné například snídat pod širým nebem; popíjet čaj, přikusovat vynikají koláč podle receptu mojí kamarádky Lenky a koukat přitom do lesa. To je prostě nádhera.“

Kdo se u vás stará o to, aby byla plná lednička? Přežijete velký nákup v hypermarketu, nebo ho s radostí přenecháte jiným?
„Jednou za měsíc děláme velký nákup a jsem moc ráda, že nemusím běhat po supermarketech sama. Ani já, ani partner z nakupování velkou radost nemáme, takže se snažíme o to, abychom, když už vyrazíme, měli příjemný den. V praxi to znamená, že se ráno dobře nasnídáme, vyrazíme, nakoupíme, pak si dáme někde dobrý oběd, procházku a hned je den lepší. A ty menší nákupy, třeba čerstvé rohlíky k snídani, mně problémy nedělají. Ráda si pro dobré pečivo vyběhnu denně.“


Oblíbený recept
Hanky oblibený recept najdete mezi našimi čtenářskými recepty - Jablkový koláč podle Lenky

Text a foto: Anna Lounská