StarDance právě začala. Jste nervózní?

„Vše se poslední dobou točí jen kolem této soutěže. Navíc připravuji vánoční koncerty, točím nový klip a na řadě je také další turné, takže se přiznám, že malá nervozita tam opravdu je. Ale s Michalem Kostovčíkem jsme sehraný pár..."

Klikněte pro větší obrázek!Některým lidem se stává, že se při takovém vypětí nedonutí k pravidelnému dodržení správného stravování. Jak jste na tom vy?

„Co se týká správné životosprávy, tak to je teď velmi náročné. Proto to většinou řeším po cestě na trénink nějakou bagetou a na vaření přijde řada až pozdě večer, což zrovna není moc příkladné. Ale vezměte si, že mám třikrát až čtyřikrát do týdne trénink. Kdybych jen tančila a ještě k tomu dodržovala správný jídelníček, tak by ze mě za chvíli nic nezbylo.“

Živíte si jako zpěvačka a modelka. Máte vůbec čas věnovat se vaření?

„To víte, že jo. Vařím poměrně často a ráda. Každý si myslí, že jsou u mě na stole většinou saláty a podobné pokrmy, ale já nejčastěji připravuji české speciality. Nejvíce si tak pochutnám na svíčkové, segedínském guláši nebo francouzských bramborách se šunkou. Jsem prostě na klasiku, takže když se pustím do vaření, tak skoro pokaždé vařím něco na tento způsob. Ono to nevypadá, ale já jím opravdu hodně a někdy i dost nezdravě. Navíc také ráda peču.“

Klikněte pro větší obrázek!  Klikněte pro větší obrázek!

Česká kuchyně je na přípravu poměrně náročná. Kdo vás zasvětil do kulinářského umění?

„Nejvíce mi předala maminka. Už jako malá jsem jí při všem asistovala, takže dnes to můžu docela šikovně zúročit. Začátky ale byly hodně těžké. To jsem jí třeba i několikrát do týdne volala, když se mi něco připálilo nebo když jsem nevěděla, jak něco správně dochutit. Teď už si ale troufám říct, že jsem v tom docela dobrá.“

Improvizujete, nebo raději dáte na osvědčenou kuchařku?

„Kuchařského pomocníka samozřejmě doma mám, ale používám ho jen v případě, že nevím přesný počet ingrediencí, nebo když přemýšlím, co nového bych mohla zase připravit. Improvizovat se nebojím, to k vaření patří. Většinou na to přijde řada, když doma pořádám nějakou párty. Dělám totiž hodně pomazánek a salátů na různé způsoby, a tak se snažím, aby všechny chutě šly dohromady.“

Klikněte pro větší obrázek!  Klikněte pro větší obrázek!

Zvládla byste tedy hravě připravit hostinu pro více lidí?

„Zvládla, ale nesměl by jich být celý regiment. Určitě by pro mě nebyl problém navařit třeba pro čtyři až šest lidí. Při takových příležitostech připravuji většinou rautový stůl, na který dám právě několik těch domácích pomazánek se sýry a zeleninou. A jako dezert pak podávám čokoládové fondue s exotickým ovocem.“

Říkala jste, že také pečete. Co máte nejraději?

„Dobroty z kynutého těsta. Různé vánočky, koláče a podobně. Nechci se chlubit, ale už mám dokonce napečeno i nějaké vánoční cukroví.“

Text: Jana Švecová
Foto: Mojereklama.cz; Profimedia.cz