,,Vařím rád, už nejméně od dvaceti let. Miluju klasickou českou kuchyni – svíčkovou, kachnu, guláš, vepřové koleno... Ale moc rád připravuju také exotická jídla – indická, indonéská, čínská či karibská.“

K tomu je potřeba speciální koření, jež Pavel, který na toto téma právě píše knihu, nakupuje ve specializovaných obchodech. Nejraději vaří pro rodinu, většinou prý snědí všechno. Jen mladší dceři nesmí servírovat příliš mastné pokrmy, protože je nemá ráda. Přestože je kuchyně jeho království, dietu nikdy držet nemusel, ani ze zdravotních důvodů. Možná je to i tím, že vůbec není na sladké.

 

Recept: Kuřecí korma

Připravte si: 1 kuře (asi 1,2 kg), 50 g mandlí, 50 g kokosu, 40 g cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce přepuštěného másla, 40 g zázvoru, 1 lžíce lístků máty peprné, 3 lžíce listů koriandru, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Tip pro gurmány podle Pavla

Restaurant U veselé basy v Praze na Můstku

,,Má útulný interiér vyzdobený starými hudebními nástroji. Nabízí jak česká jídla, tak vyhlášené mezinárodní speciality."

Svíčková na smetaně

„Na českou kuchyni nedám dopustit.“

Citronový sorbet

„Lehounká zmrzlina je dokonalou tečkou za svátečním hodováním.“

Vodka s tonikem

„V Americe je to teď velká novinka, ale já to piju již 35 let.“
 

Více o celebritách čtěte na www.story.cz



Autor: Marie Skrčená, Story | Fotografie: www.isifa.com