S pořádným vařením jsem začala, když jsem se přestěhovala do Prahy a musela se spoléhat sama na sebe, tedy před šesti lety. Vše jsem pochytila od maminky. Nepostupuju podle kuchařky, když si nejsem něčím jistá, zavolám domů a nechám si poradit.“

Jídlo Renáta nikdy vyhazovat nemusela, vaření jí docela šlo hned od začátku. Jediné, co nejprve neuměla úplně odhadnout, bylo ochucení masa. Bála se, aby ho nepřesolila. To ale naštěstí změnila praxe. „Kuchtím ráda téměř všechna jídla. Pravda ale je, že připravuju vesměs to, co znám. Moc neexperimentuju, takže do nějakého holoubátka a podobně bych se asi nikdy nepustila.
Největší radostí je vařit pro mého manžela. Je to vděčný strávník, chutná mu vše, co udělám. “


Recept: Kuřecí placky

Připravte si: asi 3/4 kg kuřecích prsíček, 2 cibule, 4 vejce, 4 lžičky škrobové moučky, 1 lžíce magi,  Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...


Tip pro gurmány podle Renáty

Pizzerie Kaskáda v Praze na Barrandově

„Velmi ráda tam chodím, protože to je nejen kousek od místa, kde bydlím, ale i tam výborně vaří a obsluha je vždy příjemná.“

„V poslední době

jsem si k televizi nebo ke knize navykla pojídat arašídy ve wasabi.“

„Pochutnám si

na kvalitním tataráku, který si dopřáváme při posezení s přáteli.“

„Každé dobré jídlo

by mělo být zapito něčím stejně chutným, nikdy nepohrdnu bílým vínem.“

 

Více o celebritách čtěte na www.story.cz



Autor: Marie Skrčená, Story | Fotografie: www.isifa.com