Vystudovala jste hotelovou školu, předpokládám tedy, že s vařením máte bohaté zkušenosti…

„Je to pravda. S vařením jsem nikdy neměla potíže. Dokonce je to pro mě jeden ze způsobů odreagování a uklidnění. Pravda ale je, že poslední dobou na to nemám tolik času, jak bych si přála. Teď s příchodem Vánoc se ale polepším a určitě svému novému příteli udělám něco dobrého k večeři a pokusím se napéci i cukroví.“

Klikněte pro větší obrázek!Živíte se jako modelka. Dbáte na životosprávu, nebo si dáváte i něco nezdravého?

„Lhala bych, kdybych tvrdila, že jím jenom zdravé potraviny. Je to dané tím, že většinou nestíhám poctivou a vyváženou snídani doma, takže si třeba cestou na schůzku zajedu do fast foodu nebo si u benzínky koupím bagetu. Takové neřesti se ale pak snažím vyrovnat zase zeleninou nebo ovocem.“

Co si tedy nejčastěji vaříte doma?

„Někdy si ráda dopřeji i pořádnou svíčkovou nebo kuřecí maso na různé způsoby. Dobré a na přípravu snadné jsou také vepřové kotlety, které si lze naservírovat s jakoukoliv přílohou. S těmito dobrotami se ale budu muset na nějakou dobu rozloučit, protože se chystám vyzkoušet nový jídelníček na zpevnění postavy.“

Klikněte pro větší obrázek!Raději držíte dietu místo, abyste šla do posilovny?

„Žádnou dietu jsem ještě naštěstí držet nemusela. Ta, na kterou se chystám, taky není nějak zvlášť přísná. Spíš je v ní hodně bílkovin a vláknin právě na vytvoření svalové hmoty. Ale to je samozřejmě spojené i s cvičením a posilováním. Takže fitness centru se rozhodně nevyhýbám.“

Pocházíte z Moravy. Máte ještě vůbec čas setkat se někdy u jídla se svou rodinou?

„Posledních několik let žiji sama, takže to není pravidelné. Ale snažím se jezdit za rodinou do Strážnice co nejčastěji, a tak se společně sejdeme třeba u nedělního oběda.“

Zvládla byste i pravé moravské koláče?

„Rozhodně. Naučila jsem se je už jako malá, protože u nás doma bývalo jejich pečení doslova rituálem. V Praze je ale nepeču, protože jsem si ještě nestihla pořídit troubu. Chystám se ji ale koupit co nejdříve, protože chci mít letos doma své oblíbené cukroví.“

Vaříte ráda i pro kamarády a známé?

„Většinou to řeším takovými »rychlovkami«, jako je mozzarella s bazalkou a olivovým olejem, hovězí carpaccio nebo klasické pomazánky s bagetou a rychlé jednohubky. Když má ale přijít více lidí, tak navíc ještě navařím třeba guláš.“

Klikněte pro větší obrázek!Jste opravdu na klasiku, moc v kuchyni neexperimentujete...

„Ne, to mne neláká. Občas sice něco vyzkouším, ale neobejde se to bez pomocníka jménem kuchařka.“

Jaký vztah máte k mezinárodní kuchyni? Pochutnáte si občas na nějaké exotické specialitě?

„Moc si pochutnám třeba na italské a francouzské kuchyni. Ovšem nejraději mám pálivé jídlo, takže nejčastěji navštěvuji mexické a indické restaurace.“

Považujete některé potraviny za afrodisiakum?

„Několikrát jsem různé afrodiziakální potraviny na doporučení zkusila. Třeba takové ústřice. Ale nic zvláštního to se mnou nedělalo.“ (směje se)

Klikněte pro větší obrázek!Co snídaně do postele? Jak by měla vypadat?

„Tu dělám velmi ráda. To si vždycky přivstanu a udělám buď návštěvě, nebo svému příteli míchaná vajíčka, čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a ovocnou mísu.“

Jste spokojená s kuchyní, kterou máte?

„Zatím mi úplně dostačuje, ale časem bych chtěla určitě daleko větší. Přeci jenom když vaříte českou kuchyni, tak potřebujete více místa a prostor pro nádobí. Chtěla bych u ní tedy rozšířit linku a vyměnit keramickou desku.“

Text: Jana Švecová

Foto: Mojereklama.cz