Madonna má jednu velkou výhodu. Zdravé jídlo jí prostě chutná. Je skalní zastánkyní biopotravin a makrobiotického stravování, které spočívá v konzumování obilovin doplněných zeleninou, luštěninami a sójou.

Její jídelníček je proto velice specifický a vyžaduje notnou dávku omezování. Třeba k snídani si zpěvačka dopřává pouze zeleninovou polévku a čerstvé ovoce. K obědu či večeři jsou to pak lehké pokrmy bohaté převážně na bílkoviny, jako například tofu s pohankou, těstoviny s klíčky nebo jáhly s rybou. Tomuto způsobu stravování zpěvačka absolutně podlehla a vyžaduje ho i po cateringu při svých koncertních šňůrách. Díky tomu si udržuje krásně štíhlou postavu, kterou jí dnes závidí i mnohem mladší kolegyně.


Chceš mít tělo jako Madonna? Cvič tři hodiny denně.

Není to ale jenom zdravá strava, která zpěvačku udržuje v tak skvělé kondici. Madonna je doslova posedlá sportem. Pod vedením trenérky Tracy Andersonové cvičí až tři hodiny denně. V posledních letech se věnuje hlavně Aštanga józe, která rozvíjí inteligenci a díky které může duše ovládat mysl a smysly. Zpěvačka ze sebe při tomto cvičení vydá úplně všechno a dnes je prý na úrovni standardního olympijského atleta. Všechny její tréninky jsou pestré a obsahují různě nakombinované aktivity. Většinou jde o pestrou škálu meditačních, posilovacích a atletických cviků, které zlepší její fyzickou kondici a zároveň tvarují postavu.

 


Z koníčka se stala posedlost

Ještě nedávno byla Madonna za své pravidelné tréninky a zdravou životosprávu obdivovaná a chválená. V poslední době ovšem její nadměrná aktivita vyvolává spíše rozporuplné reakce a kritiku. Její posedlost cvičením nebere konce a z jejího šlachovitého a svalnatého těla jde téměř strach. Média stále častěji poukazují na její náročné požadavky, které má nejen na sebe, ale i na celý svůj velký pracovní tým. Zpěvačka si prý při svých cestách vybírá jen hotely, které mají vynikající tělocvičny, a zásadně se nestravuje v restauracích, protože musí vědět, kolik kalorií má na talíři. K dispozici jí je neustále osobní kuchař, který vaří přesně podle kritérií makrobiologické kuchyně.


Vaříme s Madonnou:

 

Recept: Cizrnové placičky

Připravte si: Cizrna, cibule, brokolice, slunečnicová semínka, kuskus, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Více o celebritách čtěte na www.story.cz

 

Text: Soňa Stehlíková
Foto: www.isifa.cz



Autor: Soňa Stehlíková