Martino, co se vám vybaví, když se řekne dobré jídlo?

„Třeba svíčková nebo nějaká specialita japonské kuchyně. Jsem velký gurmán a dobré jídlo dokážu ocenit.“

Takže určitě ráda vaříte…

„Vaření mi nevadí, ale není to moje každodenní náplň. Jsem teď Kuchyňské studio Blancaspíš vděčný strávník než horlivá kuchařka. Přítel je totiž často mimo domov, a tak se do toho sama nepouštím. Dávám přednost rychlým minutkám před složitými jídly. Když se už pro něco rozhodnu, tak je to kuřecí steak nebo vepřová panenka. Přesto ale vždycky pozměním přípravu a jídlo nikdy není stejné. Pomalu opouštím i přílohy a místo nich si dám raději salát nebo kousek pečiva. Někdy si ale klidně vystačím i s obyčejnou čínskou polévkou.“

Dříve jste pracovala jako barmanka. Máte nějaké rituály, spojené s jídlem a pitím?

„Je to legrační, a vy se mi budete určitě smát, ale já jsem v tomto směru hrozný barbar. K jídlu piji jedině kolu s ledem nebo pivo. Na víno a koktejly mě moc neužije. A co se jídla týče, tak miluji snídaně do postele a palačinky při svíčkách.“

Zmínila jste svíčkovou. Pro mnoho žen je česká kuchyně těžká a nemyslitelná pro pravidelné stravování. Vy to neřešíte?

„A proč? Po čokoládě přeci můžete ztloustnout úplně stejně. Česká kuchyně patří mezi mé nejoblíbenější, a proto jí nikdy neodolám. Nedovedu si představit, že bych se vzdala tradiční svíčkové, vepřo-knedlo-zela nebo řízku s bramborovou kaší. Samozřejmě to ale nepřeháním a dám si takové jídlo maximálně jednou za týden.“

Kuchyňské studio Blanca Kuchyňské studio Blanca

Jste ten typ, který může sníst všechno, a neztloustne?

„Myslím, že mám štěstí. Dám si vždycky všechno, na co mám chuť, a nijak výrazně se to na mé postavě neodrazí. Nedodržuji ani pravidelné stravovací zvyky a jím dokonce mnohdy až pozdě v noci. Teď jsem byla zrovna na turné s Richardem Müllerem a večeřeli jsme skoro pravidelně kolem půlnoci, takže možná, nějaké to kilo navíc mám, ale to snad za chvíli vypotím v posilovně.“

Preferujete tedy raději cvičení než diety?

„Určitě. Jak už jsem řekla, dám si ráda všechno, na co mám zrovna Kuchyňské studio Blancachuť. V jídle se prostě neomezuji a spíš zajdu každý den do fitka. Pár diet jsem dříve vyzkoušela, ale posléze jsem na ně zanevřela a zvolila jsem raději druhou variantu. To mi žádný jojo efekt nehrozí a ještě se cítím mnohem spokojenější.“

Kdy jste se naposledy zúčastnila nějaké gastronomické akce?

„Nedávno jsem byla na otevření jednoho sushi baru. I když jsem ještě před třemi lety ani nevěděla, jak takové sushi vypadá, tak mě japonská kuchyně opravdu oslovila. Chodila jsem na ty rybí jednohubky jeden čas třeba každý den. Přesto ale nejsem náruživý divák televizních pořadů o gastronomii a na pravidelné open akce také často nechodím. Nemusím ochutnat všechno za každou cenu. Když se inspiruji, tak jedině svou fantazií nebo u maminky, která je skvělá kuchařka a vždycky udělá něco naprosto vynikajícího. Na co si ovšem potrpím pravidelně, tak aby jídlo na talíři vypadalo dobře už na pohled.“

Takže jiným exotickým pokrmům se vyhýbáte?

„Mám ráda ještě šneky, ryby a mořské plody. To už ale dnes není nic tak exotického.“

Kuchyňské studio Blanca Kuchyňské studio Blanca

Zkuste nám na závěr popsat, jak by vypadala vaše kuchyň snů.

„Jednoduchá, praktická, v přírodních barvách či černobílá. Nejlépe s ostrůvkem uprostřed a odděleným barem.“

Text: Jana Švecová
Foto: Mojereklama.cz