Není nad kus pořádného masa

Hercův jídelníček je především o mase. Miluje hlavně hovězí. Když si chce dát dobrý steak, volí nejčastěji argentinskou svíčkovou, kterou má rád připravenou medium rare. „Jsou dny, kdy si dám i jen rare, což je spíš teplé syrové maso, ale přece jen preferuji medium rare. Maso je lehce do růžova propečené. Je to nejšťavnatější úprava hovězího a já to můžu jíst klidně každý den,“ prozradil na sebe Alain Delon.

K dobrému masu pak volí nejčastěji svou oblíbenou marinádu z medu, sójové omáčky, zázvoru a česneku. Jako příloha mu pak prý bohatě vystačí čerstvé pečivo či zeleninový salát. Dobré jídlo si ovšem nedokáže představit bez svého oblíbeného pití. K masu preferuje nejčastěji suché červené víno, ovšem nedá dopustit ani na míchané koktejly. Může je všude a vždycky. I když co se typu týče, je prý pěkně vybíravý.

Má slabost pro míchané drinky

Ne nadarmo se říká, že právě koktejly vytvářejí v barech tu nejpříjemnější atmosféru. I hvězda filmů Černý tulipán nebo Rocco a jeho bratři má pro likéry různých barev a důmyslně naaranžované kousky čerstvého ovoce na sklenicích slabost. Alain Delon si je rád dopřává na večírcích i při důvěrných setkáních.

Mezi jeho nejoblíbenější nápoje patří Chivas Manhattan či Summer Breeze, o kterém je známo, že je to často jediný letní vánek, kterým se v odpoledním parnu můžete odměnit. Když si slavný herec potřebuje dodat energii, volí zase Sidecar – koktejl z citrónové šťávy a koňaku. Nikdy také neodolá tropickému havajskému nápoji Pina Coladě s charakteristickou vůní kokosu. Dopřává si ho nejraději v plážových barech ve francouzském Nice.

Několik triků pro perfektní koktejl

Alain Delon říká, že koktejly by měly být nejen chuťově vynikající, ale musí nás také umět přilákat a potěšit svým vzhledem. Naučte se tedy s námi pár užitečných triků, které těmto nápojům dodají ještě lepší chuť a přitažlivost.

  • Základním pravidlem je nepoužívat barevné sklo, protože by zastřelo skutečnou barvu koktejlu.
  • Jednotlivé složky koktejlu se musejí opatrně, nejlépe pomocí lžičky, vlévat do skla, v němž se nápoj podává, aby se neušpinily okraje.
  • Používejte k nalévání koktejlu sítko, nedostanou se tak do nápoje kousky ledu nebo například dužina a semínka z ovoce.
  • Nezapomeňte si koupit speciální potraviny, jako třeba ovoce nebo kokosové mléko. Používejte i ozdobné předměty, jako napichovátka, brčka, paraplíčka či vějířky.
  • Při zdobení je však důležitá jednoduchost. Nepřehánějte zdobení, aby nebránilo ve vypití koktejlu.
  • Led je velice důležitou součástí koktejlů. Musí být vždy čirý a čerstvý. Na chlazení a míchání se nejlépe hodí kousky ledu ve tvaru kostek, na mixování používáme led nasekaný a ledovou tříšť na koktejly, které ji přímo obsahují.
Udělejte si nejoblíbenější koktejl Alaina Delona - Chivas Manhattan

Ingredience: 1 díl skotské whisky chivas regal, ½ dílu suchého vermutu, ½ dílu sladkého vermutu, 1 střik likéru grand marnier, pomerančová kůra

Postup: Do míchací sklenice vložíme kostky ledu a přilijeme chivas regal, suchý a sladký vermut a likér grand marnier. Dobře promícháme a koktejl nalijeme přes sítko do vychlazeného skla. Z pomeranče odkrojíme kousek kůry, zapálíme ji a vhodíme do sklenice.

 



Autor: Soňa Puchmertlová | Fotografie: Thinkstock.com, ČTK