Míšo, právě jste si pořídila novou kuchyň. Jak jste s ní spokojená?

„Stále víc a víc si ji pochvaluji. Dříve jsem měla jen malinkatou místnost, kde jsem nemohla pořádně ani krájet, takže teď si to užívám. Linka je velká, prostorná, a tak krásně můžu připravovat několik věcí najednou.“

Klikněte pro větší obrázek!Čím jste svou kuchyň vybavila?

„Spoustu věcí ještě dokupuji, ale jde už spíše jen o základní potraviny. Jinak jsem se držela pravidla, čím méně věcí, tím lépe. Vyhodila jsem proto třeba mikrovlnku a kromě zásadních spotřebičů, jako je sporák, trouba a tak, jsem si pořídila také speciální německý gril, který je vhodný na přípravu různých jídel.“

Hrajete v seriálu Ordinace v růžové zahradě a navíc moderujete různé akce, máte vůbec čas na vaření?

„Musím se přiznat, že přes týden vařit teplé večeře vůbec nestíhám. Jsem proto ráda, že se moje holky najedí ve školních jídelnách a večer si připraví něco z lednice. Doháním to pak až o víkendech, kdy se snažím, aby se celá moje rodina sešla u stolu, a společně jsme poobědvali.“

Klikněte pro větší obrázek!Jaká jídla nejčastěji pro společné stolování připravujete?

„Většinou to jsou ryby nebo kuře na různé způsoby. Nechybí ale ani české klasiky jako segedínský guláš, svíčková a podobně. Nedávno jsem taky zkoušela nový recept z kapusty, který se mimochodem moc povedl, a děti ho dnes vyžadují každou chvíli.“

Prozradíte nám ho?

„Nejlepší a přitom i nejrychlejší je udělat jakékoliv maso na cibulce a přidat k tomu jakoukoliv zeleninu, která vám zbyla v lednici nebo právě tu kapustu. Pak to stačí správně dokořenit. Já většinou volím sladkou, nebo pálivou papriku, ať to má šmak. Někdy přidám i pár vařených brambor, aby toho bylo více. Zní to trochu jako mišmaš, ale je to výborné jídlo, které zasytí celou famílii.“

Klikněte pro větší obrázek!Jaký je váš běžný jídelníček? Dbáte na životosprávu, nebo si dáváte i něco nezdravého?

„Držím se rčení: Všeho po málu. Navíc vůbec nepeču, protože doma se to nikdy nesní a mě je to pak líto vyhodit.“

Jste krásně štíhlá. Jak se udržujete ve formě?

„Nerada cvičím, proto si spíše hlídám, co jím. Nedávám si k žádnému jídlu přílohu a nekupuji si ani pečivo. Nějak se ale neomezuji, vařím tak, aby mně to chutnalo a přitom to bylo zdravé. A když na mě přijde náhodou mlsná, tak si dám místo čokolády hrst ořechů.“

Klikněte pro větší obrázek!Vaše dcery jsou zrovna v pubertě, takže s vařením to musí být přeci jen složité, ne?

„Ano, ale mám systém. Udělám jim třeba ovocné knedlíky, nebo jiné vydatné jídlo, které zamrazím. Oni si to pak podle potřeby a chuti kdykoliv připraví a já nemusím vařit pro každého zvlášť.“

Jak často dáte přednost restauraci před domácí stravou?

„Tak dvakrát týdně. Mám s tím ale vždycky velký problém. Když někam přijdu, nevím co si vybrat. Končím tak pravidelně u polévky, nebo jablkového závinu, který mám moc ráda. Zasytí mě totiž stejně dobře jako jiné hlavní jídlo.“

Ve středu je Štědrý večer. Jak u vás vypadá slavnostní večeře?

„Klasicky, jak káže tradice. Jen ke smaženému kaprovi udělám ještě pár kuřecích řízků a majonézu v bramborovém salátě nahrazuji jogurtem. Cukroví si pak nechám napéci u zkušeného cukráře, protože bez sladkostí to není ono.“

Text: Jana Švecová
Foto: Mojereklama.cz , Profimedia.cz