Klikněte pro větší obrázek!Nedávno jste se vrátila z dovolené v Dubaji. Vyzkoušela jste tamní kuchyni? Co vám zachutnalo nejvíce?

„Arabské jídlo Hummus vždycky patřilo mezi mé oblíbené. Ale musím přiznat, že jsem si na něm pochutnala o to více, když mi byl naservírovaný v zemi svého původu.“

Živíte se jako modelka a moderátorka. Umožňuje vám vaše práce věnovat se také domácnosti a vaření?

„Musím se přiznat, že poslední dobou to trochu zanedbávám. Mrzí mě to, protože vaření, pečení a experimentování v kuchyni mě neuvěřitelně baví. Poslední dva měsíce ale intenzivně pracuji a zároveň se učím do školy, takže na velké vyvařování nezbývá čas.“

Klikněte pro větší obrázek!Jak tedy vypadá váš současný jídelníček?

Většinou si dopředu naložím maso a navečer připravím rychlý kuřecí steak s opečenou zeleninou. V klidnějším období se pak pouštím do nejrůznějších pokusů. Ráda peču dorty, když má někdo v rodině narozeniny nebo o víkendu.“

V kuchyni se zřejmě nebojíte improvizovat, že?

„Nebojím, zkouším i složitější recepty. Pouštím se i do kombinace masa „nasladko“. Zrovna nedávno jsem objevila perfektní recept na kachnu s povidlovou omáčkou a sušeným ovocem. Ale nezůstávám jen u české kuchyně. V nejbližší době mám v plánu vyzkoušet různé recepty s polentou a také se vrátit k již zapomenutým staročeským jídlům.“

Klikněte pro větší obrázek!Přestože vás živí štíhlá postava a ladné křivky, si docela dopřáváte...

„Neomezuji se, a tak občas hřeším. Takový pořádný cheesecake, chocolatecake nebo brownies, to bych si neodepřela. Dbám ale i na správnou životosprávu. Snažím se jíst v pravidelných intervalech a přiměřené porce. Důležitá je snídaně, kde by měl být správný poměr bílkovin, tuků a sacharidů. Jsem naučená jíst také hodně vlákniny, kterou obsahuje hlavně ovoce a zelenina. A v neposlední řadě do jídelníčku zařazuji i jídla z obchůdku se zdravou výživou a BIO potraviny.“

Na čem si pochutnáte nejvíce?

„Těch jídel je několik. Ale obecně mám v poslední době ráda sladkosti z čokolády nebo máku. Ze slaného je to zase dobře okořeněné kuře s bylinkovou rýží a grilovanou zeleninou.“

Jak už jste zmínila, ráda také pečete. Co nejčastěji?

„Buchty a koláče. S těmi jsem se začínala dostávat do tajů kuchyně asi od desíti let. Vyzkoušela jsem už mnoho druhů, ale stejně si z nich vychází nejlépe klasické české koláče a Honzovy buchty, kam patří hodně povidel nebo tvarohu, nesmí být ošizené!“

Klikněte pro větší obrázek!Narodila jste se na Moravě. Jak by podle vás měla tedy vypadat správná moravská hostila?

„Tučnému jídlu se vyhýbám, ale v tomto případě musím říct, že bez tučné slepičí polévky, pečínky nebo kachny, domácích knedlíků, koláčků, vín a slivovice se taková pravá hostina neobejde. Ale přiznám se, že takovým „žranicím“ moc nakloněna nejsem.“

Jakým jídlem nejvíc uctíte svého přítele Adama? Vaří i on vám?

„Není vybíravý, takže mi to v kuchyni nekomplikuje. On také vaří, ale tak jednou za uherský rok. Ale třeba až bude mít někdy méně povinností, začne mě příjemně překvapovat.“

Jak si představujete svou svatební hostinu?

„Tak to ještě nevím. A to i přesto, že jsem už nějakou dobu zasnoubená. Určitě ne řízky, smažené obecně nepreferuji. Vepřo-knedlo-zelo také ne, to není má parketa. Ale svíčkovou si představit dokážu.“

Klikněte pro větší obrázek!Nedávno jste si společně s přítelem koupili nový byt na Zbraslavi. Kdo měl hlavní slovo v tom, jak bude vypadat vaše kuchyně?

„Oba dva a paní architektka Jana Sudíková. Chtěla jsem ji mít v černo-bílé kombinaci, kde nesmí chybět praktické věci jako myčka, prostorná linka, keramická deska a podobně. Adam se k tomu zase vyjádřil po vzhledové stránce, protože do praktičnosti v kuchyni nevidí. Paní architektka to pak podle našich představ doladila.“

A jste spokojená s výsledkem?

„Jsem maximálně spokojena. Ale jestli jednou budeme mít domeček, ráda bych kuchyni ještě víc rozšířila. Přála bych si tam mít ještě barový pult a uprostřed místnosti druhou linku na přípravu jídel.“

Text: Jana Švecová

Foto: www.mojereklama.cz