Jako modelka musíte stále dobře vypadat. Jak si udržujete štíhlou postavu?

„Dietám moc nedůvěřuji, takže se raději věnuji sportu. Cvičím třikrát až pětkrát týdně Pilates a k tomu jezdím závodně na koni.“

Umožní vám vaše zaměstnání věnovat se domácnosti, speciálně tedy kuchyni?

„Je to určitě složité, protože kvůli práci a svým zálibám jsem doma velmi málo.“

Klikněte pro větší obrázek!  Klikněte pro větší obrázek!

Preferujete tedy restauraci před domácí stravou?

„To zase ne. Pokud to jde, tak si udělám jídlo doma, ale jsou dny, kdy to opravdu nestíhám, a pak se restaurace hodí.“

Za jakého kuchaře se tedy považujete?

„Sice nejsem úplný profík, ale mám skvělý základ z domova. Netvrdím, že občas nenakouknu do kuchařské knihy, ale když mám na něco chuť, tak mi to nedělá potíže uvařit.“

Jak byste charakterizovala svůj běžný jídelníček. Jíte pětkrát denně?

„Určitě nešidím snídani, to si raději přivstanu, než abych ji opomněla. Pravda ale je, že pětkrát denně jíst většinou nestíhám, přesto se ale snažím, i když jsem venku, dojít si alespoň na polévku, nebo sníst něco rychlého během zkoušky. Nesnáším pocit hladu, takže u mě nehrozí, že bych se spokojila jen s hrstkou ořechů. Nemohu si ale zase dát nějaké těžké jídlo, protože to by mě naopak vyřadilo úplně z provozu. Zlatá střední cesta je buď sendvič, salát či zeleninové pyré.“

Klikněte pro větší obrázek!Jakou kuchyni preferujete?

„Jelikož se moje matka provdala do Itálie, tak mám ráda středomořskou kuchyni. Navíc na italském trhu existuje na 400 druhů těstovin, lišících se od sebe tvarem, délkou, povrchem nebo velikostí, takže je z čeho vybírat. Mnoho rodilých Italů si je dává jako první chod hlavního jídla, protože se většinou podávají místo polévky.“

Co vám ještě chutná z italské kuchyně?

„Kromě těstovin mám taky ráda rizoto. V každém větším italském městě lze nalézt a ochutnat různé speciální varianty rizota. V Římě se do něj přidávají třeba krájené klobásy, ve Veroně houby a v jiných oblastech je to pak smetana. Podstata přípravy rizota je ale všude stejná. Vaříte rýži za stálého míchání v hovězím vývaru spolu s dalšími ingrediencemi a kořením.“

Prozraďte nám nějaký dobrý recept na těstoviny?

„Výborné jsou čerstvé penne s lososem a speciální lososovou smetanou. Mají to v každé lepší italské restauraci a je to opravdu výtečné. Doporučuji!“

Připravujete takové speciality i pro svého přítele?

„Ano. Naposledy jsem mu udělala rizoto s kuřecím masem, pasírovanými rajčaty, parmazánem a zeleninou na másle. Myslím, že byl spokojený. Má rád ale i dušenou brokolici se sýrovou omáčkou nebo ryby. Je to vděčný strávník.“

Považujete nějaké jídlo za afrodisiakum?

„Zatím nemám žádnou zkušenost, že by nějaké potraviny tak působily.“

Klikněte pro větší obrázek!  Klikněte pro větší obrázek!

Zajdete také někdy do fast foodu. Nebo to ve vašem případě nepřipadá v úvahu?

„Stává se mi to, ale jen málokdy. Většinou jde o pracovní cestu, kdy se nechci zdržovat sezením v restauraci, nebo ve městě když hodně pospíchám. Ale nefandím hamburgerům, dám si raději salát.“

A jak jste na tom s úklidem a mytím nádobí?

„K vaření pak následně patří samozřejmě i úklid. A protože mám ráda kolem sebe čisto, tak mi úklid problém nedělá. Ani nejsem zastánce toho naházet všechno do myčky. Nádobí si klidně myji sama, a mám tak pořádek daleko rychleji.“

Podle čeho jste si zařizovala kuchyň?

„Měla jsem nějakou představu a společně s designérem ji pak dala dohromady. Dnes jsem moc spokojená a neměnila bych.“

Text: Jana Švecová
Foto: Mojereklama.cz