Důvodů, které hnaly tuto modelku do stále zapeklitějšího vztahu s jídlem, byla celá řada. Těžko jeden z nich vypíchnout, jedná se spíše o souhrn mnoha tlaků. Denně totiž čelila tlaku kultu krásy, tedy upřednostnění extrémní štíhlosti před zdravím, což však není nic nového.

V módních kuloárech a hlavně mezi modelkami se také stále dokola mluvilo o tom, jak a co kdo jí, a nebylo nic neobvyklého, že se v dietách předháněly. Naomi na to má dnes tuto odpověď: „Když se nehýbáme, raději počítáme kalorie a hlídáme svoje i cizí talíře, nikdy nedocílíme dobrých výsledků. Ženy by si měly uvědomit, že hubneme hlavně pro zdraví. A to jde jedině pravidelným pohybem.“ Tuto teorii ovšem razí až několik posledních let a jak je vidět, docela jí to prospívá.


Konečně zdravá dieta

Naomi Campbellová dnes upřednostňuje tzv. Newyorskou dietu, která se skládá ze třech fází a organismus tolik nezatěžuje. Důležité u ní je správně si naplánovat jednotlivé dávky jídla a pohybu. Nikdy také nejí po devatenácté hodině a ve všech hubnoucích fázích vypije denně aspoň tři litry vody či bylinkového nebo ovocného čaje, aby se lépe odbourávaly tuky a odplavovaly se škodlivé látky z těla. Vždy je také nutné vyčlenit z jídelníčku uhlohydráty, takže je nutné se vyhnout mléčným výrobkům, chlebu, těstovinám, bramborám, rýži, všemu sladkému a tučnému. Ideální je si sestavit jídelníček, který obsahuje ryby, čerstvou zeleninu, libové maso a proteinové nápoje. K snídani pak zvolit nejlépe vajíčka. Tento hubnoucí program je ideální dodržovat přesně měsíc a nejlépe je nastavit si ho na stálo. Cvičení se pak věnujte 60-90 minut denně.


Ověřené triky čokoládové krásky

Kontroverzní, ale zároveň velice úspěšná topmodelka Naomi Campbellová má postavu jako lusk, a to už je pomalu v modelingovém důchodu. Aby si ji ale udržela, dokáže dřít v posilovně i několik dnů v týdnu. Mimo jiné si také najímá ty nejlepší profíky, pod jejichž dohledem pravidelně cvičí. V poslední době se o její křivky stará v Londýně žijící Matt Roberts, který patří mezi nejslavnější a také nejvíce vydělávající osobní trenéry na světě. Ten si prý první posilovnu, kde se osobně věnoval každému ze svých klientů, otevřel v roce 1995 a od té doby jeho metody (a jejich výsledky) přitahují nejen movitou londýnskou klientelu, ale také společenskou smetánku. Naomi nedávno prozradila některé z jeho speciálních cviků, které jsou prý zároveň i nejúčinnější z hlediska spalování tuků a zpevnění svalů. Zde vám přinášíme malou ukázku…

 

 

Dřepy s činkami – Minimálně tři opakování, maximálně patnáct

Díky tomuto cviku spalujete jak tuky ve spodních partiích těla, tak posilujete ruce a ramena. Činky držte zhruba ve výšce hrudníku, mějte rovná záda a nechte váhu těla a činek spočinout na nohou. Poklekněte vždy tak nízko, abyste měla kolena v pravém úhlu. Když se narovnáte, zvedněte činky nad hlavu.

Stoj na jedné noze – Tenhle cvik chce pomalé, táhlé pohyby

V každé ruce mějte jednu činku, stoupněte si na jednu nohu, snažte se udržet zvednutou nohu v pravém úhlu k zádům. Pomalu provádějte dřep na jedné noze, zatěžkávanou nohu mějte při návratu zpět vždy v koleni zlehka ohnutou.

Vyzkoušejte posilovací gumu – Cvik opakujte desetkrát

Tento cvik zlepšuje pevné držení těla a pomáhá posilovat ruce. Nejdůležitější je hlídat si, abyste měla po celou dobu cvičení rovná záda a neprohýbala se. Nezvedejte při tahání ramena, hlavu držte zpříma.

Zvedání pánve – 10x

Lehněte si na záda, ruce na zemi podél těla a pomalu zvedejte pánev. Nezvedejte hlavu ani ramena. Vaše kolena by měla být ve stejné linii jako vaše ramena. Cvik provádějte pomalu a soustředěně.

Pevná deska – vydržte v pozici aspoň půl minuty

Zapřete se o předloktí a špičky nohou a pomalu se zvedejte. Hlavní tlak váhy vašeho těla by měl jít do břišních svalů. Držte tělo ve vodorovné poloze, zpět se vracejte pomalu, táhlým pohybem.

 

Vaříme s Naomi Campbellovou:

Recept: Mrkvový koktejl s kokosem a zázvorem

Připravte si: 42 lžíce strouhaného kokosu, 500 g mrkve, asi 2 cm oloupaného zázvoru, 3 červené pomeranče, 100 ml kokosového mléka, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...


 



Autor: Soňa Puchmertlová | Fotografie: www.isifa.com