Klikněte pro větší obrázek! Katko, myslíte, že je vás lepší šatit než živit, jak se říká?
„Rozhodně. V oblékání jsem střídmější, nové oblečení si kupuji, až když se to staré roztrhá. V jídle jsem naopak labužník, i když je fakt, že toho nesním hodně.“

Máte při svém pracovním vytížení čas na pravidelnou teplou stravu?
„Při natáčení máme vždycky pauzu na teplý oběd, a to je také jediná možnost pořádně se najíst. Tak se nacpu na celý den... Pak je ale pro mě asi hodinu dost těžké pracovat.“ (směje se)

To asi není moc zdravý životní styl, co?
„Není. Mám raději, když můžu jíst po menších částech celý den, než když vyhladovím, pak se přejím a tak pořád dokola. Jenže jinak to teď nejde...“

A jak jste na tom v soukromí, umíte vařit?
„Učím se a experimentuji. Ale baví mě to, i když teď bohužel na vaření nemám čas. Než jsem přijala roli Katky, hledala jsem si na internetu různé recepty, ale právě kvůli točení už nemám na jejich realizaci čas.“

Klikněte pro větší obrázek!A máte pro koho vařit?
„To mám. Bydlím s přítelem a když přijdu večer domů včas, vařím, ale jen rychlejší jídla. Někdy mám na telefonu mámu, která mi poradí. V dětství mi dala základy vaření, když jsem jí jako malá pomáhala v kuchyni, ale teď už se učím spíš sama. Neumím toho ale zatím ještě moc.“

Kdybyste chtěla partnerovi udělat radost, co byste mu připravila?
„Určitě něco lehkého a více chodů. Hodně malých jídel, aby to bylo pestré. Jako třeba ve Francii. Baví mě, že tam jedí třeba dvě hodiny, nejdříve různé předkrmy, třeba přinesou napřed syrovou šunku - pršut, pak ratatouille, což je jen zelenina, pak už je ale kus masa, následuje meloun, jogurty, káva. Tohle mi přesně vyhovuje. Člověk se tak naplní různými chutěmi, jí dlouho a nepřecpe se.“

Ochutnáváte tedy i speciality z cizokrajných kuchyní?
„Hrozně ráda. Když jsem v cizině, tak mě zajímá, co kde jedí. Dokonce jsem zkoušela i mořské plody, které vážně nemusím. Ale mám tendenci si je znovu dávat, jestli mi třeba nezačnou chutnat.“

Klikněte pro větší obrázek!Co mělo pro vás nejneobvyklejší chuť?
„Chutná mi skoro všechno, ale opravdu nemám ráda ústřice, to byla pro mně úplně nejzvláštnější, nejdivnější chuť.“

A co ráda pijete?
„K české kuchyni, jako je například guláš, mám ráda plzeňské pivo nebo mi stačí obyčejná voda. Víno moc ne, to spíš v zahraničí, tam si víno dáváme obvykle k večeři.“

Jak si představujete svou vlastní kuchyni, až se jednou usadíte?
„Líbí se mi dřevo, takže bych ho volila jako základ. Ale abych pravdu řekla, neměla jsem zatím čas si nic moc představovat. Nejsem na kuchyni až tolik zatížená, protože zatím nemám rodinu. Ale to se změní, až rodina bude, pak budu kuchyňský typ. Teď si spíš představuji a plánuji jiné pokoje.“ (směje se)

Na Katčin oblíbený recept klikněte zde....

Text: Ivana Skokanová
Foto: Mojereklama.cz