Lavina banánové diety přišla do Ameriky poměrně nedávno. Byla vyvinuta doktorem medicíny Hitoshi Watanabem z Tokia, který se postaral o jeji popularitu ve světě tím, že ji naordinoval bývalé operní pěvkyni Kumiko Mori. Ta díky ní ztratila za půl roku dvacet kilogramů. Od té doby má tento hubnoucí program své webové stránky, je součástí televizních pořadů o dietách a své nadšence si našel i mezi světovými celebritami. Výjimkou není ani Jessica Bielová, která tento jídelníček dodržuje několik let. Ranní banánová dieta je na první pohled super jednoduchá, dodržovat ji ovšem musíte dlouhodobě.

 

Dala stop zmrzlině

S banánovým režimem Jessica začíná hned po probuzení. K snídani si nakrájí dva čerstvé banány, které zapije půl litrem vlažné neperlivé vody. K obědu a večeři pak může jíst prakticky cokoliv. Poslední jídlo si ale zásadně dává nejpozději v osm hodin večer. Jediné omezení, které banánový program vyžaduje, je omezení konzumace zmrzliny, mléčných výrobků a alkoholu. Jedním z nejdůležitějších aspektů této diety je také cvičení, a to hned po ránu. Trénink je naprosto individuální. Tělo by ale při něm mělo být alespoň 15 minut v pohybu. Herečka nejraději běhá na páse, jezdí na rotopedu nebo se protahuje na podložce. Enzymy banánu se tak do těla rychleji vstřebávají a zároveň urychlují trávení. Navíc vláknina v nich obsažená podporuje spalování tuků.

 

 

Za jídlo si zvykla draze platit

Nejen banánová dieta se Jessice Bielové vyplatila. Krásná herečka sází rovněž na zeleninu. Navíc má možnost koupit přesně to, co chce, i když je to třeba vypěstované na druhém konci světa. Nejčastěji jde hlavně o čerstvé suroviny, s kterými si poradí ve své kuchyni. Je totiž vášnivá kuchařka. Patří mezi ně například rajčatové polévky a omáčky, grilované cukety a lilky nakládané v olivovém oleji, bramborové speciality nebo avokádové saláty. Tato jídla jsou plné vlákniny, bílkovin, škrobu i vitamínů. Navíc se také lehce tráví, jsou zdrojem energie a příznivě působí i na vnější schránku těla tím, že vypínají pokožku a celkově ji hydratují. V mimosezónní době, zejména v zimě, pak Jessica nakupuje zeleninu dováženou z klimaticky příznivějších oblastí. Tento luxus považuje za samozřejmý a za exotické druhy si už zvykla také „luxusně“ zaplatit.

Vaříme s Jessicou Bielovou:

 

Recept: Kuskus s citronem a koriandrem

Připravte si: 250 g kuskusu, nastrouhanou kůru z omytého 1 citronu, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 



Autor: Soňa Puchmertlová | Fotografie: www.isifa.com