„Mamince jsem v kuchyni pomáhala hlavně tím, že jsem škrábala brambory a dělala různé menší práce. To, jak vaří, jsem jen odkoukávala.

Asi před dvěma lety jsem si od babičky opsala recepty a zkoušela kuchtit sama. Často jsem ji přitom měla na telefonu a ona mi radila, co například dělat s příliš řídkou omáčkou nebo s jídlem, které se chovalo jinak, než by mělo.“

Když Jitka vaří, tak hlavně pro sebe a svého přítele Marka. A nemusí to být nic složitého. Oba totiž milují tatarský biftek a u něj jde spíš o správný poměr ingrediencí. Marka obdivuju, protože se nebojí experimentovat. Jednotlivé komponenty dává podle citu, a kupodivu je výsledek vždycky dobrý. To já zásadně postupuju přesně podle receptu. Kéž bych také uměla takhle vymýšlet a tvořit, přeje si Jitka a přiznává, že ze všech jídel nejvíc miluje ta česká, od dršťkové polévky přes vepřové výpečky až po svíčkovou.

 

Recept: Segedínský guláš podle babičky Hanky

Připravte si: 500 g vepřových kostek, sáček kysaného zelí, 1 smetana ke šlehání (250 ml), sladká paprika, cibule, hladká mouka, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Story 29
  • Herečka ZUZANA FIALOVÁ promluvila v rozhovoru o svých zážitcích a pocitech během atentátu na moskevském letišti.
  • Co vyděsilo JIŘÍHO MÁDLA, kdo se naopak bojí jeho a kde se mu hůř hledaly partnerky?
  • MAREK EBEN a JIŘÍ BARTOŠKA excelovali na golfovém hřišti.
  • JITKA SCHNEIDEROVÁ by se ráda převtělila v dobrosrdečného obra...
  • Tanečnice JOVANKA VOJTKOVÁ exceluje na muzikálových pódiích, ale i před hledáčkem fotoaparátu zazářila jako dokonalá hvězda. Jak jí slušela móda a la hollywoodská star můžete ostatně posoudit sami.

 

 



Autor: Marie, Skrčená, Story | Fotografie: www.isifa.com