Ondřej vaří jak pro sebe, tak i pro kapelu, se kterou vyráží na koncerty. „Inspiruju se známým šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem. Přemýšlím o tom, že bych vydal polévkovou kuchařku. Nedávno jsem uvařil cibulačku podle Zdeňka a velmi jsme si na ní pochutnali. Je pravda, že jsem si ji trochu vylepšil a dal do ní brambory, které tam nepatří, ale to je právě to, co mě na vaření baví. Prostě rád experimentuju.“

Polévky jsou Ondrova srdeční záležitost. „Mám nasbírané různé inspirace ze zahraničí. Ochutnávám zvláštní pokrmy, jenže nikdo mi nikde nechce prozradit recept. Ale já se doma snažím vymyslet si ho sám.“ Kromě toho má zpěvák rád i těstoviny a saláty. „Nejraději vařím špagety, ty jsou prostě super. Naučil jsem se je připravovat podle receptu šéfkuchaře Tomáše Strejčka z mé oblíbené restaurace v Průhonicích.“

Tip pro gurmány podle Ondřeje

Sokolovna Průhonice
„Jak se říká - čas ke zdravému pohybu, čas ke zdravému jídlu. To přesně platí pro tuto restauraci. Nachází se v komplexu, který nabízí nejen skvělá jídla, ale i sportovní vyžití pro celou rodinu.“

Salát
„Když nemám moc hlad, zajdu si na salát. Ten si občas ukuchtím i doma.“

Zmrzlina
„V letních měsících neodolám lahodné italské zmrzlině. Po ovocné bych se utloukl.“

 

Recept: Špagety Aglio Olio Peperoncino

Připravte si: olivový olej, 500 g špaget, 1 sušená feferonka, 150 g parmazánu, 4 stroužky česnekuPokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Špagety se dají dělat na mnoho způsobů, podívejte se na velmi podobný postup přípravy na VIDEU.

 

Více o celebritách čtěte na www.story.cz


Text: Jana Fikotová, Story
Foto: www.isifa.com