Klikněte pro větší snímek!Vlasto, za pár týdnů se vám narodí holčička. Jak to doma prožíváte?

„Mám trochu strach. Je mi šestatřicet a bude to moje první dítě, takže se moc těším a zároveň mám trochu obavy. Je to věc, která člověku změní život, a já se bojím o to, abych se o dítě dobře postaral a abych mu dal ten správný základ.“

Přemýšlíte, jak skloubíte výchovu s pracovním nasazením?

„To bude náročné. Nedávno jsem dostal navíc další dvě lákavé televizní nabídky, takže kromě divadla a rádia mě čeká spousta práce. Na miminko si ale čas udělám. O to mě nikdo nepřipraví.“

Klikněte pro větší snímek!O jaké nabídky se jedná?

„To nemohu ještě prozradit, protože nic není ještě úplně definitivní.“

Prozraďte, kdo u vás doma velí v kuchyni. Jste to vy, nebo manželka Magda?

„My nevaříme každý den, ale když už se u nás doma něco chystá, tak si to většinou vezme na starost moje žena. A zvládá to docela obstojně i v pokročilém stádiu těhotenství.“

Jakým jídlem vám udělá zaručeně radost?

„Jsem »polívkovej«. Když je jakákoliv hostina spojená s tímto velmi důležitým základem, jsem spokojený a celý koncert je pak z mé strany po zásluze oceněn.“

Klikněte pro větší snímek!Jste prý velký romantik. Připravujete pro vaši ženu slavnostní večeře? A co jste vařil naposledy?

„Většinou se spíš starám o sobotní snídaně. Takže se snažím udělat jednoduchou snídani, ale aby obsahovala pestrou skupinu potravin, které se právě na ráno hodí a člověka tak akorát zasytí. Na stříbrném podnose pak servíruji kávu nebo čaj podle potřeby a s láskou udělám míchaná vajíčka nebo omelety s čerstvým pečivem. Dbám také na to, aby vše bylo připravené esteticky a člověk se zasytil už pohledem.“

Večeře při svíčkách s ústřicemi a dalšími afrodiziakálními specialitami u vás doma nepraktikujete?

„Ale ano, i tak je někdy pěkné si večer zpestřit. Jídlo je obřad a dělá člověku radost, ale já při takových chvílích spíše volím návštěvu dobré restaurace, kde si můžeme jak jídlo vychutnat, tak si také v klidu popovídat.“

Klikněte pro větší snímek!Na jakém jídle si tedy společně pochutnáte nejvíce? Je to třeba česká kuchyně?

„Jasně. Máme moc rádi bramborové knedlíky, vepřové a zelí. Česká kuchyně bezesporu patří do mého oblíbeného jídelníčku a pravidelně si na ní rád pochutnávám. A protože jsem velký milovník masa, tak strašně rád jezdím třeba i na zabijačky, nebo jiné hody, které k naší zemi neodmyslitelně patří.“

Když si zakládáte na klasice, tak u vás o Vánocích bude zcela jistě kapr a bramborový salát?

„Možná vás to překvapí, ale u nás doma to není pravidlo. Sice máme vždycky rybu, ale jen výjimečně to je kapr. Ale bramborový salát je každoroční součástí. To je delikatesa, kterou mám rád i během roku.“

Klikněte pro větší snímek!A co cukroví? Máte nějakou šikovnou babičku či maminku, nebo pečete doma?

„Cukroví je další nezbytnost Vánoc, kterým nás jako vždy pohostí naše maminky. Doma sice nepečeme, ale pokaždé si objednáváme od zkušeného cukráře kremrole nebo další mini dezerty.“

Takže si místo piva rád zajdete do cukrárny?

„No jasně. S kolegou z divadla to tak děláme třeba i několikrát do týdne. Dokonce si pamatuji, že jsem kdysi v cukrárně utratil skoro celou výplatu. Jsem blázen do větrníků a dalších klasik, které jsem se naučil mlsat už v mládí.“

Text: Jana Švecová

Foto: Mojereklama.cz