„Samostatně jsem s vařením začala až od té doby, co bydlím se svým přítelem. Ovšem u každého mého experimentu byl kamarád na telefonu v podobě jednoho z rodičů. Dodnes jim volám pokaždé, když zkouším něco nového. Oba totiž vaří výborně, takže se mám od koho učit. A to platí i u babiček,“ vypráví Zora a prozrazuje, jak se jí nepovedla první bábovka. Zapomněla vymazat formu, a tak chyběly ty krásné vlnky kolem dokola.

„Připravuju ráda to, co mi chutná. Nejčastěji kuřecí maso na nejrůznější způsoby a těstoviny. A miluju českou kuchyni. Nad svíčkovou nebo kachnu s červeným zelím nic není. A co chutná jejímu příteli? „Já doufám, že to, co mu vařím. Jen ty španělské ptáčky, co má tak rád, jsem ještě nezkoušela.“

 

 

Recept: Zapékané palačinky s tvarohem a rozinkami dle Zory Kepkové

Připravte si: 500 g hladké mouky, 50 g cukru krystal, 1 l mléka, 5 vajec,  Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Tip pro gurmány:

 

Restaurant Švejk u pětatřicátníků v Plzni:

„Chodím tam nejraději, protože tam fantasticky vaří mou oblíbenou českou kuchyni, a navíc je to krásné a útulné prostředí s velkou venkovní terasou, kde trávíme s rodinou i přáteli příjemné večery.“

Ovocný fresh:

„Osvěžující ovocný fresh prostě miluju, zvlášť v létě.“

Tiramisu:

„Tiramisu nebo jahodový dort se zakysanou smetanou... Studené nepečené dorty mám opravdu v oblibě. A také je velmi často sama dělám.“

Ryby:

„Odmalička nejím ryby, ale před pár dny jsem ochutnala lososa na grilu a byl vynikající.“

 

Více o celebritách čtěte na www.story.cz.



Autor: Martin Zima | Fotografie: www.isifa.com