Emma dodržuje takzvanou přechodovou dietu – čtyři dny v týdnu jí normálně, ale střídmě a tři dny drží dietu. Nejčastěji ovocnou či zeleninovou. Jen tak prý nedojde k jojo efektu. Být ale fit pro ni neznamená krotit se jen v jídle. Stejně jako u potravin doporučuje Emma i u nápojů pestrost. A tak klidně pije kromě neperlivé vody také neslazené čaje (ovocné, zelené i černé), slabé bylinné čaje, ovocné džusy (nejlépe naředěné) nebo i minerální vodu (klidně sladkou, kterou si trochu zředí). Naopak se vyhýbá levným limonádám s vysokým obsahem cukru.

 

Když dieta, tak rozumná

Zpěvačka získala krásné ženské křivky za relativně krátkou dobu a přitom se ani moc neomezovala. „Chtěla jsem dělat všechno přirozeně, aniž bych se trápila s přísnou dietou. Jsem si jistá, že svému tělu dodávám ty správné živiny a zároveň se netrápím hlady a chutěmi na sladké. Jím vlastně všechno, ale s mírou a podle své chutě,“ prozradila členka dnes již bývalé skupiny Spice Girls. Zdravý postoj ke svému tělu zaujala i po sportovní stránce. Cvičení se věnuje minimálně 2x týdně. Oblíbila si především tanec a kondiční hodiny na běhacím páse.

 

Hubne i díky vajíčkům

Bez vajíček si zpěvačka nedokáže představit snídani. Vzala si k srdci rady docenta Vinoda Dhurandhara z americké kliniky proti obezitě. Podle něj kvalitní snídaně zajistí, že během dne člověk nemá nutkání přejídat se. Pacienti snídající vejce měli BMI index výrazně nižší než lidi, kteří si dali bagetu. Hladina cholesterolu v krvi přitom zůstala stejná. Vejce jsou navíc plná bílkovin, důležitých vitamínů, železa, fosforu a zinku. Emma si dává k snídani sázené vejce a celozrnný chléb. Na jaře jí prý dodává i potřebnou energii.

 

Letem kulinářským světem podle Emmy Buntonové

Pojďte se inspirovat nejoblíbenějšími jídly, které tvoří značnou část jejího jídelníčku.

  • Krevety v limetkovo-tymiánové marinádě
  • Poctivá zeleninová polévka na způsob minestrone
  • Středomořská treska s pasírovanými rajčaty a domácí těstovinou
  • Kuřecí karí na indonéský způsob se salátkem z baby špenátu
  • Domácí jablečný kompot se skořicí a badyánem
  • Ananasové carpaccio s mascarpone a jahodami

 

Vaříme s Emmou Buntonovou:

 

Recept: Krevety v limetkovo-tymiánové marinádě

Připravte si: 4 snítky citronového tymiánu, 2 jemně nasekané stroužky česneku, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...


 



Autor: Soňa Puchmertlová | Fotografie: www.isifa.com