Lindo, vaše kuchyň nepostrádá vkus, prostor ani originální prvky. Podle čeho jste jí s manželem zařizovali?

„Co se výběru a zařizování týče, tak jsme se naprosto ve všem shodli. Manžel sice nechal hlavní rozhodnutí na mě, ale vše jsme nakonec uvedli do finální podoby společně. Máme naštěstí stejný vkus, a tak se nemusíme dohadDetail kuchyně Lindy Finkové-Genzerovéovat, jak a co by bylo lepší.“

Proč jste dali přednost klasice před moderním designem?

„Nám se líbily moderní kuchyně. Dokonce jsme s Richardem zvažovali, jestli ji budeme chtít modrou nebo zelenou, se sklem či v nerezu, ale při pomyšlení, že by nás to mohlo za pár let omrzet, jsme z těchto plánů ustoupili. Takže jsme si raději vybrali klasickou hnědou, kterou pak budeme třeba obměňovat nějakými moderními doplňky. Navíc, tahle kuchyně se skvěle hodila právě do místnosti vedle obývacího pokoje. Mohu tak vařit a přitom se bavit s přáteli, kteří k nám přijdou na návštěvu. Pochvaluji si ji i z hlediska praktičnosti. Je akorát veliká, dobře se v ní pracuje a má spousty úložných prostorů.“

Z kuchyně máte krásný výhled do zimní zahrady. To byl také záměr při její výstavbě?

„Zimní zahrada byla dostavená až dodatečně. Dříve tady bylo jen okno. Inspirovala jsem se u našich známých, kteří si ji nemohli vynachválit a já jsem jejich nadšení sdílela s nimi. Proto jsem se rozhodla pro zásadní rekonstrukci i u nás. Musím říct, že sezení tady je každý den báječné. Jak v zimě, tak v létě. S rodinou tu relaxujeme, čteme nebo jíme.“

Je to opravdu moc příjemné posezení. Když si povídáme o tom jídle, kdo u vás doma vládne v kuchyni?

„Dříve jsem vařila spíš já. Dnes se už v kuchyni i při nakupování střídáme. Jednou uvaří Richard, pak zase já.“

Kuchyně Lindy Finkové-Genzerové Jídelna Lindy Finkové-Genzerové

Dá se tedy říct, že máte každý den uvařeno?

„Přesně tak. Nikdo z nás není vybíravý, takže se vaří cokoliv a kdykoliv. Od české kuchyně, přes mezinárodní až po různé improvizované speciality, které nás v tu chvíli napadnou. To je obrovská výhoda. Navíc skoro vůbec nechodíme do restaurace. Ne, abychom šetřili, ale protože máme mnohem radši takovou tu rodinnou pohodu, kdy můžu jíst v pohodných kraťasech, bez make-upu a neřešit drobky našeho malého syna.“

Co vaříte nejčastěji vy?

„Většinou české klasiky, jako jsou svíčková, guláš nebo bramborový knedlík se špenátem. I když se snažím si udržovat svou postavu a jíst střídmě, tak nejsem takový ten blázen, který připravuje jen saláty a těstoviny. Naopak ráda sbírám nové recepty a hned je pak doma zkouším. Jediné, co nedělám, jsou dorty.“

Linda Finková-Genzerová ve své kuchyni. Linda Finková-Genzerová se synem ve své kuchyni.

Kde hledáte inspiraci pro své vaření?

„V různých časopisech nebo u svých kamarádů. Mám nejraději takové ty hrnečkové recepty, kde nemusíte složitě přeměřovat kolik a čeho. To se týká také pečení. Naše rodina miluje koláče a bábovky. Mnohým se může zdát, že pečení, nebo vůbec příprava nějakého koláče, je složitý proces, já jsem ale přišla na několik receptů, které jsou jednoduché a přitom naprosto skvělé.“

Prozradíte nám nějaký?

„Ráda. A řeknu vám rovnou dva. Jeden sladký a druhý slaný. Oba jsou vynikající.'

Recept: Sněhový jablečný závin

Připravte si: máslo, 1 lžička skořice, 2 lžíce cukru, nakrájená jablka,, Těsto: 5 lžic mléka, 50 g hladké mouky, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Grilování | Více...

To zní opravdu lákavě. A co ten druhý?

Recept: Kuřecí žaludky na karamelu

Připravte si: olej, 4 lžíce cukru, kuřecí žaludky, voda, sojová omáčka, žampiony nebo mrkev, solamyl, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Grilování | Více...

To je dosti nezvyklý recept. Máte v zásobě ještě nějaký další?

„Spoustu, ale to bychom tu byly do zítra. Prozradím vám tedy ještě jeden, také moc oblíbený a dobrý. Na vymazaný plech dáte osolená kuřecí stehýnka, na která pak pokladete rozpůlené hrušky. Musíte je ale nejdřív zbavit jádřince a do vytvořeného dolíku dát hřebíček. Nakonec to celé zasypete plátky pomeranče a necháte to v troubě zapéct. Chytne to výborné aroma a ještě lépe to chutná. Jako příloha postačí čerstvá bageta.“

Text: Jana Švecová
Foto: Mojereklama.cz