Magický trojúhelník

Co to je? Představuje ideální uspořádání tří pracovních zón, kterou tvoří varná deska, dřez a myčka, přičemž dřez je umístěn uprostřed. Uspořádání trojúhelníků je jedním z nejdůležitějších prvků při řešení kuchyně a jeho dodržení Vám zajistí maximální pohodlí při práci. Vzájemná vzdálenost jednotlivých zón by neměla být menší než 40 cm a větší než 80 cm. Její dodržení je základním předpokladem pro zajištění komfortu při práci. Důležitá je i to, jestli jste pravák nebo levák. U praváků je varná deska umístěna vlevo od dřezu, zatímco pro leváky bude pohodlnější mít ji vpravo.

Ideální rozmístění pracovních zón pro praváka

Ideální uspořádání

Pro přípravu jídla a vaření je ideální prostor logicky uspořádat tak, aby jeho části na sebe navazovaly. Při plánování kuchyně proto myslete na sled přípravy jídla. Myslíte tím na svoje pohodlí. Ideální je proto dodržet následující uspořádání:

Skladování potravin:
skříň, chladnička › skladování nádobí › mytí nádobí › příprava jídla (odpadkový koš)

Více informací hledejte na stránkách Gorenje - kuchyně - www.g-k.cz