Kuchyně od A do Z

Vybírejte pralinky pro svoje maminky

Vybírejte pralinky pro svoje maminky

Kuchyně od A do Z  |  4.5.2012 |

Den matek se blíží a s ním i otázka, čím letos nejdražší bytosti potěšit. Čokoládové pralinky nezklamou. Tady je několik tipů na novinky i na nestárnoucí klasiku.


Chyby v kuchyni: Roztříštěnost a příliš mnoho detailů

Chyby v kuchyni: Roztříštěnost a příliš mnoho detailů

Kuchyně od A do Z  |  29.4.2012 |

Tato venkovská kuchyně v bohatě dekorovaném rustikálním stylu nijak zvlášť nezaujme. Je to především tím, že si s jejím návrhem nikdo nedal žádnou zvláštní práci a na výsledku je to bohužel vidět. Chyb tu najdeme mnoho a žádná z nich kuchyni neprospívá.


Chyby v kuchyni: Špatná ergonomie = nepohodlí při vaření

Chyby v kuchyni: Špatná ergonomie = nepohodlí při vaření

Kuchyně od A do Z  |  19.4.2012 |

Tato kuchyně ve střízlivém skandinávském stylu s lehce romantickým nádechem je rozhodně netuctová. Zaujme především otevřenou sestavou linky bez dvířek a výrazně modrou stěnou. Přesto se její návrhář dopustil hned několika chyb, které jí zbytečně ubírají na kráse…


Vyzkoušejte si vejce

Vyzkoušejte si vejce

Kuchyně od A do Z  |  13.4.2012 |

Vaječná panika v nás vyvolává otázky, zda bychom se bez vajec v kuchyni obešli. Šlo by to asi těžko. Můžeme ale věnovat zvýšenou pozornost jejich čerstvosti. Jak se pozná, zda je vejce čerstvé?


Architektka radí: Bílé spotřebiče do vanilkové kuchyně?

Architektka radí: Bílé spotřebiče do vanilkové kuchyně?

Kuchyně od A do Z  |  12.4.2012 |

Paní Piterková sní o vanilkové kuchyni venkovského stylu, kterou by chtěla doplnit stávajícími spotřebiči v bílé barvě. Je ale taková kombinace vhodná? Je nějaké jiné řešení? S tím jí poradila naše architektka Veronika.


Chyby v kuchyni: Příliš mnoho černé

Chyby v kuchyni: Příliš mnoho černé

Kuchyně od A do Z  |  5.4.2012 |

Černočerná kuchyně určitě každého zaujme na první pohled, jestli však současně nadchne, to už tak jisté není. Kromě toho, že černá je specifická barva, pro kterou v interiéru platí zvláštní pravidla, je jí v této kuchyni jednoznačně moc.


Kde se berou o velikonocích vajíčka

Kde se berou o velikonocích vajíčka

Kuchyně od A do Z  |  30.3.2012 |

Symbolika Velikonoc vychází z hluboce duchovních tradic. Ne všichni se jimi dnes zaobírají. Vajíčka ovšem s Velikonocemi spojují bez výjimky všichni. Mají svůj rozměr symbolický, gastronomický i hravý.


Architektka radí: Jen pár detailů k dokonalosti

Architektka radí: Jen pár detailů k dokonalosti

Kuchyně od A do Z  |  26.3.2012 |

Moderně a vkusně zařízený pokoj působí harmonicky. K dořešení zbývá už jen pár detailů. Kromě hledání vhodné náhrady za provizorní obraz za sedačkou by interiéru prospělo rozšíření až příliš striktně vymezeného barevného konceptu a drobné doladění vzhledu kuchyně.


Tipy a triky na barvení vajec

Tipy a triky na barvení vajec

Kuchyně od A do Z  |  23.3.2012 |

Velikonoce jsou nejlepší svátky roku. Jsou skvělé především nabídkou činností, kterým se můžeme oddávat. Mají svůj duchovní rozměr, lákají k prvním vyjížďkám na kole, vybízejí k tvůrčí činnosti.


Co je ten voňavý prsten kolem Země?

Co je ten voňavý prsten kolem Země?

Kuchyně od A do Z  |  21.3.2012 |

Pěstování kávy je náročné, už proto že kávovník je „primadona“, která vyžaduje specifické klimatické podmínky – teplo a vlhko. A i když se káva pěstuje ve zhruba 80ti zemích světa, vyhlášené kvalitou je jich tolik, kolik prstů na obou rukou. Čím to je?



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení