Kuchyně od A do Z

Na čem se dá sedět v kuchyni

Na čem se dá sedět v kuchyni

Kuchyně od A do Z  |  24.6.2011 |

Jak říká latinské úsloví Opakování matka moudrosti, a proto jsme se rozhodli podívat se na typy židlí, se kterými se můžeme v kuchyni setkat. Nejedná se o žádné novinky, jen shrnutí na sklonku školního roku.


Největší chyby v kuchyni: Chlad z přemíry bílé

Největší chyby v kuchyni: Chlad z přemíry bílé

Kuchyně od A do Z  |  19.6.2011 |

Tato na první pohled luxusní, designová kuchyně v minimalistická stylu trpí skrytým neduhem. Je jím nedostatek odvahy zaujmout, projevit svou osobitost, dopřát si trochu barev a radosti ze života. Přemíra bílé barvy, která v této kuchyni důsledně pokrývá vše, je důvodem, proč interiér postrádá hloubku, zajímavost a výsledně působí poněkud fádně.


Vnitřní pořádek přináší klid a čistotu

Vnitřní pořádek přináší klid a čistotu

Kuchyně od A do Z  |  17.6.2011 |

Kdo má pořádek uvnitř sebe, vyzařuje pohodu a dobrou náladu na lidi kolem. Podobný příměr se dá s trochou fantazie přenést i do kuchyně. Kuchyňská linka totiž nebude na své uživatele působit dobře, pokud její vnitřní prostor nebude promyšleně uspořádám.


Nešťourejte se nožem v zubech

Nešťourejte se nožem v zubech

Kuchyně od A do Z  |  16.6.2011 |

Příborový nůž je s největší pravděpodobností vynálezem Francouzů, konkrétně kardinála Richelieu, velkého milovníka etikety...


Největší chyby v kuchyni: Mac Donald

Největší chyby v kuchyni: Mac Donald

Kuchyně od A do Z  |  14.6.2011 |

Tato svérázná venkovská kuchyně je rozhodně zajímavá, stylová a nepostrádá sebevědomí. Na první pohled zaujme výraznou až divokou barevností, která je téměř výhradně omezena na dvě silné hřejivé barvy: červenou a žlutou. Výsledek by ale mohl být uměřenější a vkusnější, pokud by barvy byly použity s větší rozvahou…


Knihy o vaření ke kuchyni patří

Knihy o vaření ke kuchyni patří

Kuchyně od A do Z  |  10.6.2011 |

Knihy o jídle a receptech patří do kuchyně stejně jako sůl. Mnozí z nás je v kuchyni i mají uložené, jiní jejich prostřednictvím rozšiřují kuchyňské téma do zbytku domácnosti. Z toho důvodu jsme se rozhodli, že budeme čas od času psát také o zajímavých knihách o vaření a o lidech, kteří je vytvořili.


Jak na pecky z třešní a višní?

Jak na pecky z třešní a višní?

Kuchyně od A do Z  |  9.6.2011 |

Čechy jsou ráj třešní. Ovoce se hodí na marmelády i na sušení, ale v obou případech musíme plody vypeckovat. Je to práce zdlouhavá a nudná. Pro tuto činnost si ale můžeme obstarat šikovné pomocníky.


Největší chyby v kuchyni: Cirkus

Největší chyby v kuchyni: Cirkus

Kuchyně od A do Z  |  5.6.2011 |

Tato kuchyně rozhodně není tuctová. Nachází se na zajímavém místě - pravděpodobně je součástí předražené garsoniéry uprostřed některého velkoměsta. Kromě originálního a poněkud nevkusného interiéru se může pochlubit malou terasou plnou zeleně. Ta rámuje zajímavý výhled na město.


Styl interiéru určí nádobí

Styl interiéru určí nádobí

Kuchyně od A do Z  |  3.6.2011 |

Talíře, hrnky a nádobí nepředstavují pouze způsob, jak podavát pokrmy a nápoje na stůl. Dokáží nám jídlo vylepšit i znechutit stejně dobře, jako umí dotvářet charakter domova. Proto je dobré volbu porcelánu pečlivě zvážit.


Pytlíky a alobaly mají hlavní sezonu

Pytlíky a alobaly mají hlavní sezonu

Kuchyně od A do Z  |  2.6.2011 |

Sáček od mléka jakožto obal na svačinu byl naposledy k vidění ve filmu Občanský průkaz. Od sametové revoluce prošly pytlíky a fólie velkým vývojem. S alobalem to není tak dramatické, ale i on má svá vylepšení.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení