Jsou změny v KUCHYNI zásadní, nebo spíš kosmetické?

Myslím, že poměrně zásadní. Jednak jsme už na konci minulého roku změnili titulní stranu. Je teď modernější, a hlavně je ní víc vidět název našeho časopisu, což je důležité proto, aby si čtenáři svůj oblíbený titul mohli lépe najít v prodejnách a na stáncích. V souvislosti se změnou obálky proběhly i změny uvnitř. Sice jsme stále časopis plný receptů, ale zároveň se snažíme čtenářům poskytovat i další servis nebo zajímavé počtení. Proto jsme zařadili nově rubriku RETRO, v níž se budou čtenáři setkávat každý měsíc s hvězdami českého prvorepublikového filmu. Čtenáři RETRA se dozvědí, jak se hvězdy stravovaly, jestli vařily, nebo navštěvovaly vyhlášené dobové restaurace a jaké pochoutky měly v oblibě. Také jsme zařadili rubriku Pod slavnou pokličkou, kde se čtenáři setkají se současnými celebritami, jejich názory na jídlo a vaření a také jejich oblíbenými recepty.

Najdou v KUCHYNI čtenáři kromě společenských celebrit také nějaké kuchařské hvězdy?

Ano, už v posledních číslech minulého roku se u nás „usídlil“ Jamie Oliver, který bude i v letošním roce své fanoušky učit, že vaření a všechno kolem něj je zábava a hra. Zároveň se čtenáři budou i letos potkávat s krásnou a sympatickou Ivetou Danešovou a jejími sladkými recepty. Vlastně mě napadá, že máme ještě jednu kulinární hvězdu - babičky. Čtenáři totiž najdou v každém čísle léty prověřené recepty našich babiček na dvoustraně Česká klasika.

 

Změn v obsahu je tedy požehnaně. Změnily se nějak i servisní služby?

Ano, letos jsme se rozhodli trochu rozmazlit naše předplatitele. Jednak je teď možné objednat si časopis velmi jednoduše přes SMS rovnou do schránky za méně peněz, než stojí na stánku. Funguje to jako normální předplatné, a pokud časopis čtenáře přestane bavit, další SMS může předplatné snadno zrušit. A zároveň se budeme našim předplatitelům více věnovat i v časopise. Od března u nás najdou svou pravidelnou rubriku, kde pro ně budeme například pořádat různé soutěže o zajímavé výhry.


Změn je tolik, že se nabízí otázka, jestli něco zůstalo, jak bylo?

Samozřejmě ano, to nejdůležitější. Filozofie našeho časopisu. A ta je poskytovat čtenářům kvalitní recepty ze surovin, které jsou opravdu dostupné nebo které možná mají i doma. Je samozřejmě možné a jistě i skvělé vařit něco dobrého z vybraných lahůdek ze specializovaných prodejen, ale o tom náš časopis prostě není. A ještě něco se nezměnilo: cena. Ta zůstává pořád stejná a to je dobrá zpráva.

 



Autor: redakce | Fotografie: Kuchyně.cz, archiv redakce