Tunisko má několik golfových hřišť velmi dobré úrovně. Většina z nich se nachází na východním pobřeží, v oblasti bujného turistického ruchu. Jedním tajným tipem je Tabarka. Je to město v blízkosti alžírských hranic, které založili již Féničané. Dnes tu mnoho historických budov nezbylo. Leželo na strategickém místě, a tak není divu, že dnes se tady dochovala jen janovská pevnost ze16. století. Než se vydáte na green, můžete si však vyšplhat na ostroh, na kterém se stavba vypíná. Z těchto míst je neopakovatelný výhled nejen na mořský horizont, ale i do vnitrozemí, kde se zvedá mírná zelená pahorkatina.

Ráj golfistů u korálových útesů

Hotely jsou u moře, které tady nabízí nejen písečné pláže, ale i malebná vápencová skaliska. Hotelů není mnoho, zatím jen jeden pás u moře, takže si tento kout země stále zachovává jakousi příjemnou intimitu.
Golfové hřiště patří k nejmalebnějším v Tunisku. Na jedné straně se dotýká modrého moře a na druhé zasahuje do řídkých hájů, které tvoří voňavé eukalypty a pinie. Návrhu hřiště se chopil guru golfových architektů Ronald Fream.

I vodomilní návštěvníci si užijí

Tento kout Tuniska je jedním z mála míst, kde se dá velmi dobře potápět. Většina pobřeží je písčitá, což ocení především ti, kdo milují koupání. Do moře zde vybíhají vápencové skály a na dně se tady docela dobře daří korálům. Komu by se nelíbilo koupání ve volném moři, může se oddávat v některém z hotelů thalassoterapii.

Dejte si teplé jehněčí

I když je Tunisko v Africe, tak v zimě je tady chladno. Místní kuchyně nabízí obdivuhodné množství teplých jídel, která vás zahřejí. Vyzkoušejte v některém z restaurantů specialitku zvanou gargoulette. Slovo původně znamená džbán z pálené hlíny. Zde v severní Africe se v něm připravovala směs většinou jehněčího masa a zeleniny. Hrdlo džbánu se ucpalo těstem a obsah se dusil v popelu. Celé jídlo je zábavné především divadlem, které provází jeho servírování. Horký džbán se nahoře usekne u hrdla i s upečeným těstem a všechen obsah se vysype do velké mísy, odkud se rozděluje na jednotlivé talíře. Čím víc lidí si gargoulette objedná, tím větší je to požitek.
 



Autor: Jana Vlková | Fotografie: Jiří Houdek a ONTT