„Chceli by sme sa aj my s manželkou prihlásiť do vašej súťaže ,,kuchyne pred a po“. Je to na podnet našej známej z Holíča, ktorá tiež súťažila so svojou peknou kuchyňou. Tak sme chceli poslať aj my našu kuchyňu, s ktorou sme sa natrápili, než sme dosiahli tento výsledok,“ začíná své vyprávění pan Šebesta.

 Klikněte pro větší obrázek!

„Zdedili sme starý dom. Veľmi dlho sme váhali, či si ho vôbec necháme pretože bol vo veľmi dezolátnom stave. No nakoniec sme si ho nechali a pomaličky prerobili. Teraz by sme si ho už nedali. Páči sa nám, aj keď to stálo veľa námahy, teraz už to stojí za to,“ pokračuje pan Jozef.

 Klikněte pro větší obrázek!  Klikněte pro větší obrázek!

„Kuchyňu sme si nechali robiť na mieru od nášho známeho stolára. Po dlhom premýšľaní, kreslení a aj hádok sme nakoniec docielili už teraz podľa nás celkom dobrý výsledok. Fotografie, ako to vyzeralo ,,pred“, bohužiaľ (alebo chvalabohu) nemáme, lebo ako som už spomínal, nevedeli sme vôbec, či si dom necháme. V kuchyni bol len starý kredenc a jeden kohútik s lavórom, kde tiekla len studená voda,“ vzpomíná pan Jozef.

 Klikněte pro větší obrázek!

„Manželka si strašne priala kuchyňu spojenú s obývačkou, tak som jej vyhovel, aby sa dobre cítila v našom novom domčeku, ale tým sa zmenšil priestor, ktorý mal byť pôvodne jedáleň. Potom sme to vyriešili barovým sedením. Jediné, čo sme nechali pôvodné, je okno v kuchyni. To sme len zreparovali . Teplú vodu si zohrievame v bojleru, takže sme museli natiahnuť nové trubky. V dome nebol ani odpad, tak aj toto sme museli vybudovať. Všetko sme si robili svojpomocne, nakoľko sme s týmito investíciami nerátali, neboli sme na to pripravení. Spotrebiče nemáme rovnakej značky nakoľko sme ich kupovali postupne podľa možností,“ vysvětluje svou obtížnou situaci během rekonstrukce pan Šebesta.

 Klikněte pro větší obrázek!

„Kuchynská linka je lamino, pracovná doska je imitácia tmavého lesklého mramoru. Mne aj manželke sa najviac na linke páči výklenok na skrinke pod drezom, ktorý sme si vymysleli samí. Osvetlenie sme riešili zníženým sadrokartónovým stropom so zabudovanými bodovými svetlami, ktorý sme ohraničili dreveným trámom. Celkom nás to všetko (kuchyňa + spotrebiče + nové odpady a elektrícke rozvody) svojpomocne vyšlo na 150 000 Sk,“ zakončuje pan Šebesta a nám nezbývá, než mu gratulovat k tak pěknému výsledku. Nechceme si ani představovat, kolik je za ním dřiny!

Kuchyň pana Šebesty byla vybrána z kuchyní, které jste nám na naši výzvu posílali vy, čtenáři. Spolu s dalšími třemi, které vám během listopadu každý týden představujeme, bude mít možnost v Anketě o nej kuchyně získat jednu z našich výher.

Text a foto: čtenář