„Prostoru jsme měli dostatek, kuchyň je propojená galerií s obývacím pokojem v prvním patře. I na osvětlení bylo myšleno dvěma střešními okny. Protože mám ráda velmi světlé prostory, ani střešní okna mi ale nestačila a volila jsem „sluneční“ žluto-béžovou barvu malby pro prozáření interiéru,“ začíná vyprávět paní Vlasta Kučerová ze Zlína, která si před časem pořídila domek a bylo nutné jej rekonstruovat. „Opravdu na mne ta barva působí příjemně!“ A při pohledu na fotografii i my musíme uznat, že prostor je velký, vzdušný, světlý a velmi příjemný na pohled. Kučerovi měli na rozdíl od mnoha našich předchozích čtenářů hodně místa, ale této výhody využili dokonale!

Klikněte pro větší obrázek!

„Co se týče linky, k potlačení „vlakového" efektu jsme použili dvě skříňky do prostoru kuchyně, které jsou zakončené do tvaru L. Ten vlakový efekt, to vymyslela naše babička, nemá totiž ráda nečlenité dlouhé kuchyňské linky, říká, že si tam připadá jako ve vlaku,“ pokračuje ve vysvětlování paní Vlasta.

Klikněte pro větší obrázek!

Vzhledem k tomu, že Kučerovi mají malého syna, pětiletého Martina, zvolili jako materiál pro linku tradiční dřevotřísku, a ne masiv, o němž uvažovali původně. Skříňky potáhly folií. Linku si koupili u lokálního prodejce, který jim mimochodem dodal i veškeré spotřebiče. „Folie se mi z praktického hlediska velmi osvědčila, ale esteticky jsem si musela trochu zvyknout. Je to design dub, manžel k němu pak vyrobil i velký kuchyňský stůl, aby to esteticky pasovalo dohromady,“ dodává paní Vlasta.

Klikněte pro větší obrázek!

„U dlažby a obkladaček jsem se snažila o dodržení stejného barevného tónu, jaký je použitý na lince. Působí to na mě útulně,“ vysvětluje paní Vlasta. A pokračuje: „Služeb žádného kuchyňského studia jsme nevyužili, i když by to možná vůbec nebylo od věci, ale nakonec se cítíme v kuchyni přes některé nedodělky dobře a jako doma, což je jediné podstatné. Má to být selský styl, který je nám nejbližší.“ Překvapivě se ukázalo, že rozpočet na kuchyni, která působí poměrně luxusně, nebyl vysoký: podle paní Vlasty utratili za linku i se všemi spotřebiči jen zhruba 200 000 Kč!

Klikněte pro větší obrázek!

„Splnilo se mi přání,“ pochvaluje si paní Vlasta. „Mám myčku. Myčku a ledničku mám vestavěnou přímo v lince, jen mi chybí trochu lepší řešení tříděného odpadu, snad něco časem vymyslíme. V kuchyni ještě chybí příborník, na který má být umístěná malá televize, rádio a telefon. Také některá světla ještě nemáme namontována. Doufám, že z našich fotek na vás dýchne to, jak je u nás dobře a jaké dobroty se u nás připravují,“ končí paní Kučerová. My děkujeme zato, že se s námi podělila o svoji krásnou kuchyni a ujišťujeme ji, že hřejivá atmosféra jejího domova na nás opravdu „dýchla“.

Klikněte pro větší obrázek!

Kuchyně paní Kučerové byla vybrána z kuchyní, které nám na naši výzvu posíláte vy, čtenáři. Spolu s dalšími třemi, které vám během června každý týden představíme, bude mít možnost na konci měsíce získat výhry v hodnotě 6000 korun. 

Text a foto: čtenářka