Zadání od čtenáře

Když nový majitel zakoupil původně funkcionalistickou vilu z dvacátých let, byla ve zbídačeném stavu. Nákladná rekonstrukce jí navrátila její zašlou krásu jak zvenčí, tak v interiérech, kuchyni nevyjímaje. Protože majitel delší dobu sledoval práci Jana Kyzlinka, obrátil se s rekonstrukcí právě na něj.

Půdorys. Klikněte pro větší obrázek!

Nadčasová kuchyně

Kuchyně byla navržena především tak, aby byla nadčasová, aby dokonale zapadla do strohé funkcionalistické estetiky. Aby použité klasické materiály měly trvalou hodnotu a jemně a nenápadně ladily s travertinovou stěnou, která vytváří v prostoru neopakovatelnou atmosféru.

Obrázky 1 a 2 - Porovnání:
vlevo vizualizace, vpravo realizace

Klikněte pro větší obrázek!Klikběte pro větší obrázek!

Bílá barva formuje prostor

Pohledové plochy kuchyňského koutu kombinují dva materiály. Lakované MDF desky s pololeskem střídá v místě nad pracovní deskou dubová dýha, díky použití bílé barvy je celá stěna opticky posunuta dopředu.

Černá žula a bezúchytkové skříňky

Tyto materiály doplňuje černá žula NERO ZIMBABWE, která tvoří pracovní desku kuchyňské linky, ta vybíhá ještě do výšky 30 cm v zadní stěně. V kuchyni nejsou použity žádné úchytky. Skříňky se otevírají pouhým dotykem .Dělícím prvkem mezi kuchyní a jídelnou je nízká, 1,1 m vysoká komoda. Dvířka jsou vsazena do odýhovaného rámu se zaoblenými hranami.

Obrázky 1 a 2 - Porovnání:
vlevo vizualizace, vpravo realizace

Klikněte pro větší obrázek!Klikněte pro větší obrázek!

Osvětlení

Velká pozornost byla věnována také osvětlení. Citlivě zvolená kombinace přímého, nepřímého a denního světla zajišťuje v místnosti příjemnou světelnou pohodu.Kyzlink


Realizace: KYZLINK, s.r.o., www.kyzlink.com