O nepřilnavém nádobí koluje mezi spotřebiteli řada mýtů. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Mýtus č. 1: Nádobí s nepřilnavým povrchem není vhodné pro indukční ohřev.

To je zobecněná informace, která neplatí pro veškeré pánve s nepřilnavým povrchem dostupné na českém trhu. Zda je pánev vhodná pro indukční ohřev, nesouvisí s jejím povrchem, ale s konstrukcí dna. Na trhu je dnes velká nabídka pánví s nepřilnavým povrchem jak pro tradiční typy ohřevu, tak pro indukční ohřev, např. řady pánví Tefal Preference a další.

Mýtus č. 2: Nádobí s nepřilnavým povrchem nelze mýt v myčce.

Jedná se opět o názor, který neplatí pro veškeré pánve s nepřilnavým povrchem. Zda je nádobí možné mýt v myčce, záleží na doporučení od výrobce - tato informace bývá uvedena na obalu výrobků.


Mýtus č. 3: Na nádobí s nepřilnavým povrchem je možné použít pouze dřevěné, nylonové či silikonové náčiní, které měkký nepřilnavý povrch nepoškodí.

Tato pravda platí jen pro některé levnější povrchy. Existuje mnoho řad nádobí odolných proti používání kovového kuchyňského náčiní, například nádobí Tefal So Tasty, Sensorielle, Comfort Touch, Preference, Natura, Volupty nebo Pro Series. Zda je možné na nádobí použít běžné kuchyňské náčiní, bývá zpravidla rovněž uvedeno na obalech výrobků.

Pravda č. 1: Nádobí a pánve s nepřilnavým povrchem pomáhají zdravé přípravě potravin, protože omezují použití tuků.

Státní zdravotní programy takřka všech vyspělých zemí doporučují omezit příjem tuku v potravinách. Potraviny připravované na nádobí a pánvích s nepřilnavým povrchem jsou méně tučné a zdravější, protože je možné je tepelně upravovat bez použití dodatečného oleje nebo másla, aniž by se připekly k povrchu pánve.

Pravda č. 2. Nádobí s nepřilnavým povrchem a kontrolou teploty navíc hlídá vaše zdraví, neboť vysoké teploty přípravy potravin jsou nebezpečné.

Optimální teplota přípravy potravin je 180 °C, kdy je zaručeno uchování nutričních hodnot potravin. Nutriční specialisté nedoporučují přesáhnout teplotu 230 °C, aby se zabránilo tvorbě sloučenin, které mají nepříznivé účinky na zdraví. Příprava potravin při teplotách blížících se 450 °C je dokonce již považována za zdraví nebezpečnou. Exklusivní Thermospot® od značky TEFAL oznamuje dosažení optimální teploty, a tím velmi pomáhá zdravé přípravě potravin.

 

Výjimečná kvalita dna nádobí značky TEFAL,

která garantuje absolutní zdravotní nezávadnost, umožňuje lepší kontrolu teploty a rovnoměrnou distribuci tepla bez izolovaných přehřátých bodů na dně nádobí. Tak se vylučuje riziko připálení a tvorba nežádoucích molekul na těchto místech. Potraviny si zachovávají veškerou chuť a živiny.

Kvalita Made in France. Protože nádobí a pánve s nepřilnavým povrchem značky Tefal jsou vyráběny ve vlastních továrnách Groupe SEB ve Francii, je možné zabezpečit pečlivou kontrolu výrobků a tím garantovat nejvyšší kvalitu. Podívejte se, jakými testy prochází naše pánve na http://youtu.be/bVkb3EvZ_ZA.

Ohleduplnost k životnímu prostředí. Dodržování norem a regulativ ve vztahu k životnímu prostředí je ve středu zájmu značky Tefal, která se je snaží plnit s předstihem a aktivně zapojovat i své dodavatele.Výsledkem je členství značky Tefal v mezinárodní úmluvě Global Compact a od roku 2007 jsou všechny výrobní závody nádobí s nepřilnavým povrchem značky Tefal certifikovány normou ISO 14001.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept: Bramboráky se syrečky 

Připravte si: brambory, polohrubá mouka, olomoucké tavrůžky, šunka, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 



Autor: PR článek | Fotografie: www.isifa.com