Vaření a stolování

Med jako dar přírody

Med jako dar přírody

Vaření a stolování  |  7.1.2013 |

Med je velmi zajímavým produktem včel. Ty létají z květu na květ a sbírají nektar, medovici a sladké šťávy obsažené v rostlinných orgánech. V úlu je pak obohatí látkami z vlastního těla, pozmění je ve svém trávicím ústrojí a uskladní v plátech. Přenášením z buňky do buňky med dozrává a zhodnocuje se. V tomto článku si povíme o léčivých účincích medu – jako daru přírody.


Zázvor dokonale prohřeje organismus

Zázvor dokonale prohřeje organismus

Vaření a stolování  |  5.1.2013 |

Zázvorový čaj je ideálním nápojem pro zimní večery. „Rozpálí“ vás na maximum, nebo pokud se necítíte nejlépe, zlepší vaše trávení, popřípadě zažene chřipku i nachlazení. Není tento kořen prostě úžasný?!


Tropické ovoce: Ano, či ne?

Tropické ovoce: Ano, či ne?

Vaření a stolování  |  4.1.2013 |

V zimě se konzumace tropického ovoce rapidně zvyšuje. Důvod je prostý: Jde totiž o chuťově zajímavé plody bohaté na vitaminy C, E a P, což se v období chřipek hodí...


Meduňka zklidní pocuchané nervy

Meduňka zklidní pocuchané nervy

Vaření a stolování  |  2.1.2013 |

Kdo by neznal meduňku? Její nádherná teple citrónová vůně přináší radost, klidnou mysl a potěší snad každé srdce. A právě o ní si povíme v dnešním článku.


Tip na Nový rok: Hurricane Isaac

Tip na Nový rok: Hurricane Isaac

Vaření a stolování  |  1.1.2013 |

Chcete oslnit na Nový rok nějakým zaručeným trhákem? Namíchejte koktejl pojmenovaný po hurikánu Isaac, na jehož destruktivní sílu vzpomínají na Barbadosu od roku 2006. Long drink Hurricane Isaac vaši oslavu určitě nezničí, i když... to bude záležet na množství vypitých sklenic.


Delikátní zacházení s delikátním nápojem

Delikátní zacházení s delikátním nápojem

Vaření a stolování  |  31.12.2012 |

Poslední den v roce patří šampaňskému nebo alespoň luxusnímu šumivému vínu. Drahý nápoj žádá velmi jemné zacházení. Žádné zvukové efekty a cákání bublinkami.


Co všechno dělá král kuchařů

Co všechno dělá král kuchařů

Vaření a stolování  |  28.12.2012 |

Význam michelinských hvězdiček pro kuchařskou slávu je jasný. Co všechno renomovaní kuchaři dělají, vidíme často v televizi, ale zbývá ještě spousta toho, co nevidíme.


Ořechy, které nejsou vůbec ořechy

Ořechy, které nejsou vůbec ořechy

Vaření a stolování  |  27.12.2012 |

Vánoce i Silvestr přejí konzumaci nejrůznějších ořechů a oříšků. Některé stálice na našich mističkách se slaným zobáním vlastně vůbec žádné ořechy nejsou, například kešu.


Oázy, kde rostou datle

Oázy, kde rostou datle

Vaření a stolování  |  26.12.2012 |

Víme, odkud pocházejí datle, které si před Vánocemi koupíme, úpravně srovnané na bílém tácku? Jak si představujeme oázu v poušti, kde se žádné Vánoce neslaví?


Prostřít vánoční tabuli bez infarktu

Prostřít vánoční tabuli bez infarktu

Vaření a stolování  |  24.12.2012 |

Slavnostní ubrus, který vytahujeme jen jednou do roka, a nevýslovný stres, že nic na stole najednou není na svém místě. Ano, trocha vzrušení ke štědrovečerní večeři patří. Užijte si ji, vždyť další bude až za rok!



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení