Vaření a stolování

Hygienická pravidla při vaření dětem

Hygienická pravidla při vaření dětem

Vaření a stolování  |  31.8.2012 |

Věřili byste tomu, že čistá kuchyně může vaše potomky ochránit před různými nemocemi? Co je potřeba, abyste určitě (ne)dělali?


Stolování bez hádek: Jak správně krájet

Stolování bez hádek: Jak správně krájet

Vaření a stolování  |  29.8.2012 |

Jídlo prostě krájíme, jak jsme se to jednou naučili doma, a pak přijde partnerství a z krájení se může stát problém.


Léto s vůní bylinek

Léto s vůní bylinek

Vaření a stolování  |  27.8.2012 |

K létu neodmyslitelně patří čerstvé koření. Používáme ho na ochucení pokrmů a nápojů. Koření je také cennou zásobárnou účinných látek, které podporují vylučování žaludečních šťáv, což je důležité pro dobré trávení, aktivují funkci žlučníku a jater a pomáhají tak celkově posilovat organismus.


Gacka je nejčistší řeka Evropy

Gacka je nejčistší řeka Evropy

Vaření a stolování  |  25.8.2012 |

Klid jako v ráji a ryby, které se prohánějí pod hladinou, jako by netušily, že je může někdy někdo ulovit a pochutnat si na nich. Tajný ráj rybářů a turisty dosud neobjevená krása.


Pod nejkrásnější horou světa od dobroty k dobrotě

Pod nejkrásnější horou světa od dobroty k dobrotě

Vaření a stolování  |  24.8.2012 |

Když se vydaří počasí, nemůže si člověk představit lepší výlet. Vrstevnicovou cestou od restaurace k restauraci a to všechno pod dozorem Matterhornu.


Kdo bude král? Závody v jídle ke stolu nepatří

Kdo bude král? Závody v jídle ke stolu nepatří

Vaření a stolování  |  23.8.2012 |

Vítězem u stolu rozhodně není ten nejrychlejší. Nehoňte děti s příborem do trysku, jediné, co tím mohou získat, jsou žaludeční problémy a odpor k některým jinak dobrým jídlům.


Proč dávat dětem broskve?

Proč dávat dětem broskve?

Vaření a stolování  |  19.8.2012 |

Jsou barevné, šťavnaté a v letním parnu zaručeně osvěží. Broskve - nízkokalorická sladkost, šitá na míru dětem, které mají nějaké to kilo navíc.


Jak to bylo s vidličkou?

Jak to bylo s vidličkou?

Vaření a stolování  |  18.8.2012 |

Jistě alespoň tušíte, že kousek příboru se čtyřmi bodci má za sebou dost dlouhou historii. Fakta a pohádky se v jejím příběhu navzájem nepřehledně prolínají.


Letní bylinkové koření: chutná, voní i léčí

Letní bylinkové koření: chutná, voní i léčí

Vaření a stolování  |  16.8.2012 |

Jak úžasné je léto – obloha je každý den azurovější, sluníčko hřejivější, vzduch voní rozkvetlou loukou a my jsme plní energie. Léto je taky časem, kdy si můžeme naplno užívat čerstvých bylinek, které jsou nejen voňavé, osvěžující, ale i léčivé. A právě o nich je dnešní článek…


Čeští kuchaři zabodovali v Thajsku: Mají kulinářské zlato!

Čeští kuchaři zabodovali v Thajsku: Mají kulinářské zlato!

Vaření a stolování  |  9.8.2012 |

Téměř celý sportovní svět nyní žije olympiádou v Londýně. Češi však nebojují o světové uznání a zlaté medaile pouze na poli sportu. Daří se také českým kuchařům, kteří za své umění získali v Thajsku zlatou medaili.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení