Vaření a stolování

K čemu slouží aperitiv?

K čemu slouží aperitiv?

Vaření a stolování  |  2.8.2012 |

Uvítací sklenička má překvapivě mnoho funkcí. Mimo ty, které mají potěšit tělo, jsou tu i různé další, hlavně společenské.


Mňam. Rostou maliny a ostružiny!

Mňam. Rostou maliny a ostružiny!

Vaření a stolování  |  30.7.2012 |

Tyto drobné plody jsou pro vaše děti jako dělané: jsou sladké a zároveň zdravé. Víte, jak s nimi naložit?


Kulinářský poklad ve městě aut

Kulinářský poklad ve městě aut

Vaření a stolování  |  28.7.2012 |

Dokonalý designový prostor, obsluha bez chybičky, originální výhled, to všechno poskytne restaurant Aqua, jeden z mála podniků v Německu vlastnících tři michelinské hvězdičky.


Co se sluší se suši

Co se sluší se suši

Vaření a stolování  |  26.7.2012 |

Suši je moderní a dostane se téměř všude. Všichni se domníváme, že je to typické japonské jídlo, ale klidně s ním zacházíme, jako by bylo součástí tradiční evropské kuchyně. Zásady, které jeho konzumaci provázejí, především zlepšují požitek z jídla.


Největší květy naší zahrady

Největší květy naší zahrady

Jíme kytky  |  25.7.2012 |

Cuketa se stala věrnou společnicí našich letních jídelníčků. Už jsme se ji naučili pěstovat, což není nic těžkého, ale také jsme se naučili jíst plody mladé a jemné. Je třeba postupovat do stále vyšších pater gastronomických požitků, které tato rostlina poskytuje. Vzhůru na květy!


Je bazalka vhodná pro děti?

Je bazalka vhodná pro děti?

Vaření a stolování  |  24.7.2012 |

Tato bylinka je oblíbenou součástí letních salátů a pokrmů. Měli byste ji ale dopřávat i svým malým strávníkům?


Apiterapie – léčba včelími produkty

Apiterapie – léčba včelími produkty

Vaření a stolování  |  23.7.2012 |

Včely patří mezi nejvzácnější hmyz, který žije na naší planetě. Opylují květy, dávají nám lahodný med a také vyrábí velmi účinné léky. A právě o nich si povíme v dnešním článku…


Nejúžasnější španělská šunka

Nejúžasnější španělská šunka

Vaření a stolování  |  21.7.2012 |

Kýty visící v obchodech s vybranými delikatesami rozněžní srdce nejednoho gurmána. Je jasné, že nejsou všechny stejné. Jamón Jabugo je jedna z nejlepších.


Gastromaniak Jamie Olivier okoření obrazovku

Gastromaniak Jamie Olivier okoření obrazovku

Vaření a stolování  |  19.7.2012 |

Léto patří koupání, sluníčku, dovoleným a letos i Olympijským hrám v Londýně. Ale člověk je živ hlavně jídlem. TV Paprika představí od konce července trojici pořadů s kuchařským kouzelníkem Jamiem Olivierem, které se soustředí hlavně na letní vaření a grilování. O kulinářskou show a skvělé recepty bude postaráno.


Užijte si letní kávičky

Užijte si letní kávičky

Vaření a stolování  |  19.7.2012 |

Nápoj, který v sobě nese nejrůznější symboliku. Má posilující účinky, hubne se po něm. Spojuje ty, kteří posedávají v kavárnách. Umělcům přivolává múzy, neurotikům zahání spánek.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení