Vaření a stolování

Plody ořešáku trhejte právě teď

Plody ořešáku trhejte právě teď

Vaření a stolování  |  18.7.2012 |

Likéry vyráběné louhováním nejrůznějšího ovoce, kořínků nebo listí v čisté pálence patří do minulých století. Zkusme si vyrobit takovou starožitnou dobrotu z toho, co nabízí naše krajina právě teď.


Co dělat, když dítě nechce jíst maso?

Co dělat, když dítě nechce jíst maso?

Vaření a stolování  |  17.7.2012 |

Maso je nejlepším zdrojem železa, navíc má spoustu vitaminů a minerálů. Jak ale přemluvit vašeho mrňouse, aby ho jedl?


Léčivé poklady Asie

Léčivé poklady Asie

Vaření a stolování  |  16.7.2012 |

Pod slovem Asie se nám často vybaví barevné vůně, úrodná rýžová pole, bělostné písečné pláže, zvuky pralesa, vřelá pohostinnost místních lidí a dlouhá tradice přírodní medicíny. Asie se může pyšnit celou plejádou léčivých rostlin. S některými z nich bychom vás rádi v tomto článku seznámili.


Lahůdky severních moří

Lahůdky severních moří

Vaření a stolování  |  14.7.2012 |

Vnitrozemce vždy u moře okouzlí pestrá nabídka ryb a také ono rozmařilé zacházení s nimi. Z výšin exkluzivity tady sestupují na každodenní talíř a stávají se součástí normálního jídelníčku.


Šampus, a dokonce s jahodami?

Šampus, a dokonce s jahodami?

Vaření a stolování  |  12.7.2012 |

Šampaňské a šumivé víno může někomu připadat jako jedno a totéž. Rozdíl je asi takový jako mezi vepřovou panenkou a točeným salámem. Gurmán si šmakuje nebo disgustován omdlévá, buran nepozná skoro nic.


Impresionistická nádhera vlčích máků

Impresionistická nádhera vlčích máků

Vaření a stolování  |  11.7.2012 |

Mohou směle soupeřit s ušlechtilými květy, jako je například růže. Jsou však křehoučké a ve svém kvetení pomíjivé. Přesto inspirovaly mnohé umělce, aby je opakovaně kreslili a malovali. Jsou zkrátka omamné.


Z jakých surovin připravovat dětem koláče?

Z jakých surovin připravovat dětem koláče?

Vaření a stolování  |  10.7.2012 |

Ovocné koláče a moučníky patří k létu. Máme pro vás tipy, jak připravit jejich zdravější variantu.


Léčivé poklady Ruska

Léčivé poklady Ruska

Vaření a stolování  |  9.7.2012 |

Rusko je největším státem světa, protože zaujímá téměř dvanáct procent světové souše. Přestože většina území této země je charakteristická drsným podnebím, může se pyšnit několika „rostlinnými poklady“, které mají úžasné léčebné účinky. S některými z nich bych vás ráda v tomto článku seznámila…


Jižní Tyrolsko – království jablek

Jižní Tyrolsko – království jablek

Vaření a stolování  |  7.7.2012 |

Plody, na nichž je velká část Evropy závislá již několik století. Jablka jsme mívali odjakživa na talíři celý rok a chceme, aby to tak bylo navěky. Jenom vyžadujeme stále vyšší kvalitu.


Jak se dostat do melounu

Jak se dostat do melounu

Vaření a stolování  |  5.7.2012 |

Krásných, sladkých, kulatých plodů léto přináší spoustu. Melouny jsou úžasný dar léta, který bychom si měli užívat právě v tuto roční dobu, kdy jsou nejsladší a plné lahodné šťávy.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení