Vaření a stolování

Chrpa: Dříve plevel, dnes skoro vzácná

Chrpa: Dříve plevel, dnes skoro vzácná

Vaření a stolování  |  4.7.2012 |

Její květy jsou tak nezaměnitelně modré, že se staly synonymem jednoho barevného odstínu. Jsou symbolem vrcholícího léta, počínajících prázdnin, dlouhých dnů, zkrátka nejvyšší pohody.


Levandule v dětském jídelníčku

Levandule v dětském jídelníčku

Vaření a stolování  |  3.7.2012 |

Tato fialková rostlinka se specifickou vůní se těší v Čechách velké oblibě. Málokdo však ví, že se dá dobře použít i v kuchyni.


Pu-erh – chuť země v každém doušku

Pu-erh – chuť země v každém doušku

Vaření a stolování  |  2.7.2012 |

Tento čaj vzhledem připomíná vodu smíchanou s hlínou a stejně i chutná. Jeho popíjení nás ale vrací až k samotným kořenům přírody, uvědomujeme si barvu, vůni i chuť země, odkud vše pochází. A o jakém čaji je vlastně řeč? O pu-ehru!


V Toulouse U Navarra jako u babičky

V Toulouse U Navarra jako u babičky

Vaření a stolování  |  30.6.2012 |

Restaurace a hospody se oddávají nejrůznějším experimentům. Nezřídka je to i snaha o návrat ke kořenům. Ve Francii jsou na to mistři.


Dámy, zahalte se k letnímu stolu

Dámy, zahalte se k letnímu stolu

Vaření a stolování  |  28.6.2012 |

Léto láká k odkládání oděvů. Nasáváme sluneční paprsky každým pórem, ale jsou chvíle, kde je vhodné tělo trochu zakrýt, i když okolní teplota je stále příjemná.


Denivka chutná křehce

Denivka chutná křehce

Jíme kytky  |  27.6.2012 |

Květina vypadá tak krásně, že se ji bojíme dát do úst. Její chuť je však lahodná a struktura překvapující a jemná.


Co jíst po porodu?

Co jíst po porodu?

Vaření a stolování  |  26.6.2012 |

Vaše vysněné miminko je na světě. Co jíst, aby vám bylo oběma dobře?


Zelený čaj – elixír dlouhověkosti

Zelený čaj – elixír dlouhověkosti

Vaření a stolování  |  25.6.2012 |

Má neobvyklou barvu, jeho chuť je trpčí, až slabě svíravá, jemně a dlouhodobě povzbuzuje organismus a jsou mu přisuzovány omlazující a regenerující účinky. Už víte, o co běží? Ano, je to zelený čaj!


Osolte si výlet do Švýcarska

Osolte si výlet do Švýcarska

Vaření a stolování  |  23.6.2012 |

Sůl se nacházela na nejrůznějších místech našeho pestrého kontinentu. Návštěva přímořských salin i podzemních dolů je nádherným výletem do historie i dobrodružným setkáním s nepříliš běžnou technikou.


Dejte mu pokoj, když jí

Dejte mu pokoj, když jí

Vaření a stolování  |  21.6.2012 |

Pro jídlo neplatí žádný multitasking. Když stolujeme, nemáme se ničím rozptylovat a v klidu máme vychutnávat dobroty, které máme na talíři. Kdo si nechá tento klid vzít, je nekňuba a slaboch, a kdo jej ruší, je nelida.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení