Vaření a stolování

Jitrocel je skoro luční rukola

Jitrocel je skoro luční rukola

Vaření a stolování  |  20.6.2012 |

Rostlina opředená mnoha pověstmi o svých léčivých účincích je vynikajícím oživením kuchyně. Špičaté lístky, které jsou dílem lesních víl, rostou také u cest i k potřebám cestovatelů.


Jak zachovat v jídle vitamíny?

Jak zachovat v jídle vitamíny?

Vaření a stolování  |  19.6.2012 |

Říká se, že dětem by se mělo vařit z čerstvých surovin, které mají dostatek vitamínů a živin. Jenže i toto bohatství můžete špatnou úpravou naprosto zhatit... Jak tedy postupovat při vaření?


Borůvky různých chutí a vůní

Borůvky různých chutí a vůní

Vaření a stolování  |  18.6.2012 |

Taky patříte mezi milovníky borůvek? A víte, že si některé druhy těchto bobulek můžeme pěstovat sami na zahrádkách? Že ne? Tak se prosím nechejte inspirovat…


Za tokajským vínem na Slovensko

Za tokajským vínem na Slovensko

Vaření a stolování  |  16.6.2012 |

Mystické sladké žluté víno nehledí na hranice. Barokní nápoj hledá svou novou, moderní a svěží podobu. Nebojte se ochutnat nové variace tokajského vína.


Quinoa hledá místo v naší kuchyni

Quinoa hledá místo v naší kuchyni

Vaření a stolování  |  15.6.2012 |

Není to ani obilí, jak se někdy mylně domníváme, ani rýže, jak je někdy nazývána. Má spoustu téměř zázračných vlastností a v kuchyni je výborná.


Smutkem jídlo hořkne

Smutkem jídlo hořkne

Vaření a stolování  |  14.6.2012 |

Bez jídla vydržíme mnoho dní, to je známá věc. Když zrovna nemáme chuť, není důvod se přemáhat. Všechno jídlo zkonzumované bez radosti nám totiž škodí.


Začíná čas levandule

Začíná čas levandule

Vaření a stolování  |  13.6.2012 |

Je to kytka, kterou všichni znají. Stejně jako Provence znají všichni, i když tam nebyli. Naopak málokdo ví, jak je levandule dobrá do jídla.


Melounová slast pro děti

Melounová slast pro děti

Vaření a stolování  |  12.6.2012 |

Jsou sladké, ale zároveň i zdravé. Řeč je o melounech, které mají teď svou sezónu. Využijte kladů těchto plodů ve prospěch svých dětí!


Lichořeřišnice: Přírodní antibiotikum

Lichořeřišnice: Přírodní antibiotikum

Vaření a stolování  |  11.6.2012 |

Dneska si povíme o léčivce, která si hravě poradí snad se všemi druhy virů, bakterií a plísní. Už víte, kterou máme na mysli? No přece překrásnou lichořeřišnici!


Vrásčité brambory z ostrova Tenerife

Vrásčité brambory z ostrova Tenerife

Vaření a stolování  |  9.6.2012 |

Jsou tu hluboké vulkány i krátery a pod nimi leží pláže s černým a žlutým pískem. Celý rok tu vládnou příjemné teploty a v jídle, kultuře i jazyku se tady směšují vlivy Evropy, Afriky a Jižní Ameriky.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení