Vaření a stolování

Sladké květy hořkého akátu

Sladké květy hořkého akátu

Vaření a stolování  |  18.4.2012 |

Omamná vůně hroznů bílých květů rybářům ohlašuje, že je třeba vydat se na úhoře, a včelařům, že se blíží období nejlepšího medu. Kvetou akáty a jaro vrcholí.


Jaká čokoláda je vhodná pro děti?

Jaká čokoláda je vhodná pro děti?

Vaření a stolování  |  17.4.2012 |

Čokoláda – všichni ji milují, malí i dospělí. Ale jak rozeznat pravou čokoládu od různých náhražek?


Kombucha – elixír věčného mládí

Kombucha – elixír věčného mládí

Vaření a stolování  |  16.4.2012 |

Kombucha je starověký asijský nápoj, který vzniká fermentací kombuchové kultury a čaje. Má velmi lahodnou chuť a rozsáhlé léčebné působení. A právě o něm si povíme v dnešním článku…


Nedělní snídaně nejen pro Heidi

Nedělní snídaně nejen pro Heidi

Vaření a stolování  |  14.4.2012 |

V Evropě není konzervativnější země, než je Švýcarsko. Mezi mnohé tradice patří i obří nedělní slaná máslová houska. Zopf tady zná každá rodina a v mnoha se peče.


Hlad je náš přítel

Hlad je náš přítel

Vaření a stolování  |  12.4.2012 |

Velebil ho Brillat-Savarin, ale my ho zaháníme, jakmile se zjeví. Bojíme se ho, i když je to náš velký spojenec. S jeho pomocí si můžeme jídlo užít daleko lépe.


Smetánka, pampeliška nebo pléška?

Smetánka, pampeliška nebo pléška?

Vaření a stolování  |  11.4.2012 |

Správci golfových hřišť a milovníci bezchybného trávníku ji dozajista nenávidí. Říká se o ní, že je jako rukola. Smetánka lékařská je ale zcela originální. V rostlinné říši je to taková železná lady bez skrupulí, zkrátka plevel.


Jak vařit pro miminka?

Jak vařit pro miminka?

Vaření a stolování  |  10.4.2012 |

Miminko má velmi citlivé bříško, takže při tvorbě jeho stravy byste měli být obezřetní. Co se pro „malého cvrčka“ hodí nejlépe?


Jarní květy pro zdraví

Jarní květy pro zdraví

Vaření a stolování  |  9.4.2012 |

Jaro je již v plném proudu, všude nás obklopují nádherně vonící květy rostlin. Jsou krásné, voňavé i léčivé. V tomto článku bychom vás rádi s některými z nich seznámili...


Marseilleská bouillabaissa má vlastní zákon

Marseilleská bouillabaissa má vlastní zákon

Vaření a stolování  |  7.4.2012 |

Polévka chudých rybářů se jednou možná dostane na seznam nehmotného dědictví. Marseilleský restaurant Miramar se stal zakládajícím členem spolku na obranu pravé „bujabézy“.


Co se děje s potravinami při vaření?

Co se děje s potravinami při vaření?

Vaření a stolování  |  6.4.2012 |

Jídlo je požitek, ale může přinášet i různá skrytá rizika. Tepelnou úpravou pokrmů se různé nebezpečné látky eliminují, ale při vysokých teplotách mohou jiné vznikat.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení