Vaření a stolování

Jarní krásky – pažitka a petrželka

Jarní krásky – pažitka a petrželka

Vaření a stolování  |  26.3.2012 |

Dlouhé zimní období nás stálo hodně sil, jsme unavení, pobledlí a nutně potřebujeme přísun vitaminů a minerálů. A kde je tak brzy na jaře získat? Co takhle zkusit pažitku a petrželku!


Za vonnými mazanci do království parfémů

Za vonnými mazanci do království parfémů

Vaření a stolování  |  24.3.2012 |

Grasse, považovaný za hlavní město parfému, má mezi svými recepty samozřejmě i nějaké ovoněné dobroty. Pečivo podobné velikonočním mazancům se tady dělá s vůní pomerančových květů.


Beránkovo dilema

Beránkovo dilema

Vaření a stolování  |  22.3.2012 |

Jak se má krájet velikonoční beránek? Má se začít od hlavy, nebo od zadečku? Stojíte nad tím úžasným cukrářským výtvorem s nabroušeným nožem a nevíte si rady.


Velikonoce se blíží, hurá na kopřivy!

Velikonoce se blíží, hurá na kopřivy!

Vaření a stolování  |  21.3.2012 |

Je neodmyslitelně spojena s velikonoční nádivkou. Je také považována za jeden z nejhorších plevelů a přesto je svou chutí v kuchyni nenahraditelná.


Děti a jídla z planých rostlin

Děti a jídla z planých rostlin

Vaření a stolování  |  20.3.2012 |

Na jaře to pučí a kvete. Proto není od věci toho využít i v kuchyni. Jaké jarní kvítky se hodí k přípravě dětského menu?


Řasy - zdraví z moře. Jak na ně?

Řasy - zdraví z moře. Jak na ně?

Vaření a stolování  |  19.3.2012 |

Mořské řasy jsou kvalitním zdrojem velmi cenných látek. O tom, jak si s jejich pomocí můžeme zregenerovat celý organismus, si povíme v dnešním článku…


Vycáchejte se v Cáchách

Vycáchejte se v Cáchách

Vaření a stolování  |  17.3.2012 |

Město starých římských lázní, Karla Velikého, perníčků a rýžového koláče láká ke koupání i k obdivování monumentální gotiky.


Vybavte se na Velikonoce

Vybavte se na Velikonoce

Velikonoce  |  16.3.2012 |

Na přípravu velikonočních dobrot potřebujeme pár věcí. Nejen aby se nám dařila příprava, ale také aby výsledky naší práce vydržely.


Babičky, smilujte se nad novopečenými matkami!

Babičky, smilujte se nad novopečenými matkami!

Vaření a stolování  |  15.3.2012 |

Není nic líbeznějšího než nedělní oběd v širokém rodinném kruhu. Od časného rána se na něj připravujeme, ale odpoledne jsme rádi, že to máme všechno za sebou. Ale tmelí se tím rodina, nic naplat. Jen aby se dočasně nerozklížila.


Sezame, otevři se!

Sezame, otevři se!

Vaření a stolování  |  14.3.2012 |

Ali Baba říkal také: „Proso, otevři se, rýže otevři se…“ Vědí dnešní děti, co je to ten sezam, kterého se hrdina z arabské pohádky dovolává? Tedy pokud znají některý ze spletitých příběhů Tisíce a jedné noci.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení