Vaření a stolování

Stubai už má dávno otevřeno

Stubai už má dávno otevřeno

Vaření a stolování  |  21.11.2012 |

Na auto dejte zimní gumy, na nohy lyže nebo snowboard a hurá do hor. V Tyrolsku na ledovcích už dávno frčí zimní sezona.


Kmín: Pomáhá dětem od bolesti bříška

Kmín: Pomáhá dětem od bolesti bříška

Vaření a stolování  |  20.11.2012 |

Určitě ho máte v kořenkách – kmín totiž patří mezi nejzákladnější a rovněž nejlevnější „chuťové ladiče“ nejen dětských pokrmů. Navíc má i blahodárné léčebné účinky...


Mrkev nejen pro oči

Mrkev nejen pro oči

Vaření a stolování  |  18.11.2012 |

S mrkví jako zeleninou se setkáváme již od útlého dětství. Přitom si vůbec neuvědomujeme, jak je pro náš organismus cenná. A právě o léčivých účincích mrkve si povíme v dnešním článku.


Černý květ vanilky

Černý květ vanilky

Vaření a stolování  |  17.11.2012 |

Drahé a vláčné lusky, které v sobě ukrývají vonná zrnka, jejichž vůně je jedním ze symbolů Vánoc. Jak a kde vznikají?


Konec turka? Lidé přecházejí na espresso

Konec turka? Lidé přecházejí na espresso

Vaření a stolování  |  16.11.2012 |

Tradiční káva, která je typická jen pro Čechy a Slovensko, tedy klasický turek s lógrem, je na ústupu. Espresso začíná převládat.


Prudérní curyšské pusinky

Prudérní curyšské pusinky

Vaření a stolování  |  16.11.2012 |

Pravidelně se umisťuje na prvních místech v hodnocení nejpříjemnějších měst, je tu jedna z nejproslulejších vysokých technických škol, ale i stejně slavná cukrárna. Takový je Curych.


Čím v dětských jídlech nahradit sůl?

Čím v dětských jídlech nahradit sůl?

Vaření a stolování  |  15.11.2012 |

Podle pediatrů by děti neměli moc solit. Jakmile si totiž na slaná jídla zvyknou, začnou je vyžadovat. Čím tedy nahradit sůl v dětských pokrmech?


Hýčkejte si imunitu

Hýčkejte si imunitu

Vaření a stolování  |  15.11.2012 |

Podzim už je v plném proudu, a tak nastává nejvhodnější čas na posílení obranyschopnosti organismu. A o tom si povíme v dnešním článku. Nejlepším pomocníkem je kvalitní a vyvážená strava...


Růžový pepř je falešný, ale výborný

Růžový pepř je falešný, ale výborný

Vaření a stolování  |  14.11.2012 |

Ve skutečnosti je rudý jako krev, chutná nasládle a voní po silici. V kuchyni ho máme moc rádi, protože je prostě hezký.


Bože, co je vlastně to Beaujolais?

Bože, co je vlastně to Beaujolais?

Vaření a stolování  |  13.11.2012 |

Vzor pro naše Svatomartinské víno, záminka Francouzů pro neformální setkání a také takové zastrčené místo na Zemi. Ale víte, kde přesně leží?



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení