Vaření a stolování

Hlíva ústřičná, strážce naší imunity

Hlíva ústřičná, strážce naší imunity

Vaření a stolování  |  4.11.2012 |

Hlíva ústřičná byla donedávna považována pouze za gurmánskou lahůdku, ale podle nejnovějších výzkumů ji můžeme zařadit mezi poklady přírody. O jejích léčivých účincích si povíme v dnešním článku.


Oříšková sezóna

Oříšková sezóna

Vaření a stolování  |  3.11.2012 |

Jsou pro vás mlsné jazýčky vašich dětí „tvrdým oříškem“? Tak teď se vám trochu uleví. Místo sladkostí jim totiž můžete naservírovat čerstvé ořechy...


Jak je to s jogurty?

Jak je to s jogurty?

Vaření a stolování  |  31.10.2012 |

Čím je ovlivněna trvanlivost jogurtu? Jak je to s doporučeným datem spotřeby? Jak si vybrat ten nejlepší? Pokud si kladete podobné otázky před chladicím boxem s jogurty, přečtěte si následující článek.


Poslední šance ozdobit talíř

Poslední šance ozdobit talíř

Vaření a stolování  |  30.10.2012 |

Kytky nám vadnou a pálí je mráz, ale v lesních podrostech ještě přežívají jejich odolnější sestřičky. S houbami si domů můžete přinést i trochu svěže zelené kulinární dekorace.


Plameny rozzáří stůl a zklidní duši

Plameny rozzáří stůl a zklidní duši

Vaření a stolování  |  28.10.2012 |

Triků ke stolu na přežití škaredého zimního počasí je docela dost. Udělejte si doma příjemnou atmosféru za pár korun.


Potěšení z pečeně elegantně rozporcované

Potěšení z pečeně elegantně rozporcované

Vaření a stolování  |  27.10.2012 |

Křupavá kůrčička, jemná vůně sósu, stehýnko nebo prsíčko. Servírování celé drůbeže poskytne i další senzorické požitky.


Odkud se bere pitná voda?

Odkud se bere pitná voda?

Vaření a stolování  |  27.10.2012 |

Jak vodní zdroj ovlivňuje kvalitu vody, jakou vodu z něj získáme a kolik zdrojů té nejcennější vody, podzemní, u nás vlastně máme? Pojďme se na to podívat...


Lipsko - město kaváren a nákupů

Lipsko - město kaváren a nákupů

Vaření a stolování  |  25.10.2012 |

Jedna z nejstarších obchodních křižovatek Evropy a město s druhou nejstarší kavárnou nabízí divokou směsici historických událostí a památek.


Lžíce není žádný zaostalý nástroj

Lžíce není žádný zaostalý nástroj

Vaření a stolování  |  25.10.2012 |

Každá část příboru vzbuzuje nějaké asociace. Vidličky tu jsou pro nimravou eleganci, k noži patří maso. A co lžíce? Jsou nejstarší a vztah k nim je nejkomplikovanější.


Recenze: Osm chutí Asie v Čechách

Recenze: Osm chutí Asie v Čechách

Vaření a stolování  |  24.10.2012 |

Znáte restauraci SaSaZu? Pokud se zajímáte o kvalitní kuchyni, tak jste už o ní určitě slyšeli. A právě šéfkuchař z této oblíbené restaurace Shahaf Shabtay se podělil o spousty zajímavých receptů, které zde vaří.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení