Vaření a stolování
Pickles – vitaminová bomba
Naši předkové si každý podzim připravovali různé druhy kvašené zeleniny. Pomocí této vitaminové bomby dokázali ve zdraví a plné síle přežít dlouhá zimní období. Kvašená zelenina je plná cenných látek a má nezastupitelné místo v našem zimním jídelníčku. Nechte se prosím inspirovat!
Plody podzimu – maliny a ostružiny
Krásně barevné a voňavé plody maliníku a ostružiníku zdobí okraje lesů i zahrádky od pozdního léta až do poloviny října. Jako všechny dary přírody i toto ovoce obsahuje řadu vitaminů a dalších cenných látek.
Podzimní dětské menu: Brambory!
Nejsou drahé a zároveň dobře zasytí. Řeč je o bramborách. Víte, jak je správně vařit?
RECENZE: Tradice a kvalita v kuchařce "Jezte česky"
Na českém trhu se objevila nová kuchařka. Jmenuje se „Jezte česky – rok v naší kuchyni“. A právě název je na knize jako pořádný vývar či vymačkaná šťáva z ovoce. Prostě koncentrát.
Mládí není zásluha, stáří není vina
Stolující starci a stařeny nebývají na okrasu. Jídlo však bývá nezřídka to poslední, co jim zbývá. Udělejme jim to příjemné.
Mlýnek na pepř nemá chybět v žádné kuchyni
Kdo jednou poznal rozdíl mezi čerstvě mletým pepřem a šedým práškem z pytlíku, už nebude chtít nic jiného.
Hurá na houby!
Začátek podzimu je spojen s lesními procházkami. Při romantických míst si můžeme užívat šumění korun stromů, zpěv ptáků, vůni pryskyřice, bylinek a plodů. Mezi velmi zajímavé a léčivé dary lesa patří houby. V dnešním článku bych vám ráda představila některé z nich.
Netradiční podzimní ovoce: dřín, kdoule a dřišťál
Plody planých dřevin jsou velmi bohaté na cenné látky. V tomto článku vás chci seznámit alespoň s některými druhy, které opravdu stojí za to nasbírat a uskladnit na zimu.
Jíme kytky: Jiřina je inspirace
Přes jedinou noc ji spálí mráz a její nadýchaná krása zmizí. Monumentální květy inspirovaly básníky a inspirují i milovníky jedlých květů.
Kapary - poupata, nebo plody?
Temně zelené oválky mohou proslunit náš jídelníček v mlhavých podzimních dnech. Čerstvých květin a bylin do kuchyně ubývá, ale ty konzervované s námi zůstávají stále.