Vaření a stolování

Pickles – vitaminová bomba

Pickles – vitaminová bomba

Vaření a stolování  |  22.10.2012 |

Naši předkové si každý podzim připravovali různé druhy kvašené zeleniny. Pomocí této vitaminové bomby dokázali ve zdraví a plné síle přežít dlouhá zimní období. Kvašená zelenina je plná cenných látek a má nezastupitelné místo v našem zimním jídelníčku. Nechte se prosím inspirovat!


Plody podzimu – maliny a ostružiny

Plody podzimu – maliny a ostružiny

Vaření a stolování  |  19.10.2012 |

Krásně barevné a voňavé plody maliníku a ostružiníku zdobí okraje lesů i zahrádky od pozdního léta až do poloviny října. Jako všechny dary přírody i toto ovoce obsahuje řadu vitaminů a dalších cenných látek.


Podzimní dětské menu: Brambory!

Podzimní dětské menu: Brambory!

Vaření a stolování  |  16.10.2012 |

Nejsou drahé a zároveň dobře zasytí. Řeč je o bramborách. Víte, jak je správně vařit?


RECENZE: Tradice a kvalita v kuchařce "Jezte česky"

RECENZE: Tradice a kvalita v kuchařce "Jezte česky"

Vaření a stolování  |  15.10.2012 |

Na českém trhu se objevila nová kuchařka. Jmenuje se „Jezte česky – rok v naší kuchyni“. A právě název je na knize jako pořádný vývar či vymačkaná šťáva z ovoce. Prostě koncentrát.


Mládí není zásluha, stáří není vina

Mládí není zásluha, stáří není vina

Vaření a stolování  |  14.10.2012 |

Stolující starci a stařeny nebývají na okrasu. Jídlo však bývá nezřídka to poslední, co jim zbývá. Udělejme jim to příjemné.


Mlýnek na pepř nemá chybět v žádné kuchyni

Mlýnek na pepř nemá chybět v žádné kuchyni

Vaření a stolování  |  13.10.2012 |

Kdo jednou poznal rozdíl mezi čerstvě mletým pepřem a šedým práškem z pytlíku, už nebude chtít nic jiného.


Hurá na houby!

Hurá na houby!

Vaření a stolování  |  10.10.2012 |

Začátek podzimu je spojen s lesními procházkami. Při romantických míst si můžeme užívat šumění korun stromů, zpěv ptáků, vůni pryskyřice, bylinek a plodů. Mezi velmi zajímavé a léčivé dary lesa patří houby. V dnešním článku bych vám ráda představila některé z nich.


Netradiční podzimní ovoce: dřín, kdoule a dřišťál

Netradiční podzimní ovoce: dřín, kdoule a dřišťál

Vaření a stolování  |  9.10.2012 |

Plody planých dřevin jsou velmi bohaté na cenné látky. V tomto článku vás chci seznámit alespoň s některými druhy, které opravdu stojí za to nasbírat a uskladnit na zimu.


Jíme kytky: Jiřina je inspirace

Jíme kytky: Jiřina je inspirace

Vaření a stolování  |  8.10.2012 |

Přes jedinou noc ji spálí mráz a její nadýchaná krása zmizí. Monumentální květy inspirovaly básníky a inspirují i milovníky jedlých květů.


Kapary - poupata, nebo plody?

Kapary - poupata, nebo plody?

Vaření a stolování  |  5.10.2012 |

Temně zelené oválky mohou proslunit náš jídelníček v mlhavých podzimních dnech. Čerstvých květin a bylin do kuchyně ubývá, ale ty konzervované s námi zůstávají stále.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení