Vaření a stolování

Jedlé kaštany: Lze z nich udělat polévku i dezert

Jedlé kaštany: Lze z nich udělat polévku i dezert

Vaření a stolování  |  18.2.2009 |

Většina z nás je má spojené hlavně s atmosférou adventu a Vánoc. Na trhu jsou však celou zimu, a tak je škoda je v kuchyni opomíjet. O čem že je řeč? O jedlých kaštanech. Připravili jsme si pro vás několik tipů, co si lze z kaštanů připravit.


Kedlubna: Budete se divit, jaké bohatství skrývá

Kedlubna: Budete se divit, jaké bohatství skrývá

Vaření a stolování  |  16.2.2009 |

Je to jen obyčejná kedlubna. Běžná zelenina, která za pár měsíců bude na každé zahrádce a prodává ji každý trhovec. Jenže tahle zelená (nebo fialová) dobrota skrývá řadu důležitých látek a vitamínů, mezi nimi i vzácný vitamín K. Přesvědčte se sami.


Slaninová exploze: Zkuste nejoblíbenější recept světa

Slaninová exploze: Zkuste nejoblíbenější recept světa

Vaření a stolování  |  11.2.2009 |

Víte, které jídlo je světovým hitem? Pizza, sushi, ratatouille? Ne, je to Slaninová exploze. Jednoduchý recept, který zveřejnili na internetu Jason Day (27) a Aaron Chronister (23) z amerického Kansasu, se stal nejoblíbenějším receptem na světě. Vyzkoušejte ho!


Domácí mojito: Připravit ho není žádná věda

Domácí mojito: Připravit ho není žádná věda

Vaření a stolování  |  9.2.2009 |

Mojito. Kdo by dnes neznal tento osvěžující koktejl, jehož domovinou je daleká Kuba? Patří k nabídce každého dobrého baru. Ne každý ho však umí dobře udělat. Chcete to zkusit sami? Proč ne, po přečtení článku zjistíte, že je to velmi jednoduché....


Rukola: Pusťte ji do své kuchyně

Rukola: Pusťte ji do své kuchyně

Vaření a stolování  |  4.2.2009 |

Milovníci středomořské kuchyně ji jistě dobře znají a postupně se stává oblíbenou i v našich končinách. O čem je řeč? Přece o rukole, bylině z čeledi brukvovitých, se zvláštní ostrou chutí. Italsky se řekne rucola. Naučte se s ní vařit, neprohloupíte!


Afrodisiaka: Jsou i ve vaší ledničce

Afrodisiaka: Jsou i ve vaší ledničce

Vaření a stolování  |  2.2.2009 |

Láska prochází žaludkem – kdo by toto rčení neznal. Navíc existují potraviny, které jsouschopné probudit vášeň. A nemusejí to být nutně ty drahé, jako jsou ústřice či lanýže. Většinu z nich máte běžně ve své lednici či spižírně. Přesvědčte se, svátek zamilovaných, Valentýn, tu bude co nevidět.


Jak připravit krevety? Naučíme vás to

Jak připravit krevety? Naučíme vás to

Vaření a stolování  |  28.1.2009 |

Ještě jste nikdy nejedli krevety? Tak to je pravý čas to napravit! Buď můžete navštívit restauraci, můžete ale zkusit si je připravit i doma. Se zakoupenými celými vařenými krevetami určitě nemůžete nic zkazit. Přesvědčte se.


Žvýkačka: Kdo ji vlastně vymyslel?

Žvýkačka: Kdo ji vlastně vymyslel?

Vaření a stolování  |  26.1.2009 |

Zatímco před několika lety ještě žvýkání patřilo mezi výsady výrostků, a bylo považováno za cosi neslušného, nyní už všechny generace beze zbytku žvýkání vnímají jako zdravou a přirozenou činnost. Dnes se o žvýkačce dozvíte, co jste ještě nevěděli!


Zázračná mrkev: Udělejte si ji podle našich receptů

Zázračná mrkev: Udělejte si ji podle našich receptů

Vaření a stolování  |  21.1.2009 |

Mrkev je nejpoužívanější kořenová zelenina v Česku. A také nejzdravější a nejchutnější. Proto by neměla v jídelníčku chybět. Můžeme ji jíst syrovou, ale mnoho cenných látek se uvolňuje až vařením. Zkuste některý z našich receptů!


Jak správně jíst sushi? A poznáte kvalitu?

Jak správně jíst sushi? A poznáte kvalitu?

Vaření a stolování  |  19.1.2009 |

Sushi, japonský pokrm, který má ve své domovině tisíciletou tradici, si za poslední léta získal oblibu i u nás. Restaurací, specializujících se na tuto exotickou pochoutku, je čím dál více. Jak ale poznáte kvalitní sushi? A víte, jak ho správně jíst?



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení